A pudingfejek óévi uccsó fordulóját és az átigazolási „egyszer volt, hol nem volt”-okat leszámítva gyakorlatilag semmi nem történt (és a hétvégéig nem is nagyon fog), ami kicsit felborzolná a kedélyeket a világ futballjában, így arra gondoltunk ismét elétek tárunk egy „szubjektív” válogatottat. Választásunk azokra a delikvensekre esett, akik többet törődnek sérójuk belövésével, mint például a tizik gyakorlásával. Kezdjük is el!

Minden csapatnak szüksége van egy igazán jó kapusra, és ha a hajkorona a nyerő, akkor nálunk nem lehet más a hálóőr, mint a híres kolumbiai skorpió, René Higuita. Ha valaki nincs képben a focival és először látja a jó Renéét, azonnal hasonlóságot vél felfedezni közte és Rick James közt, ami nem is lehet a véletlen műve. De valószínűleg egy Eddie Murphy hasonmásversenyen sem maradna le a dobogóról (persze a nálam jobban értesültek tudják, hogy Zamunda hercege és James haverok és kollégák voltak). Mégsem friszkója tette híressé, hanem legendás védése, mellyel a frászt hozta az akkori kolumbiai szövetségi kapitányra. Ez a mozdulat önmagáért beszél...

A védelem bal oldalára egy jelenleg is praktizáló egyénre gondoltam, méghozzá az Arsenalos Bacary Sagnára. A francia srác az Auxerre-nél nevelkedett és onnan került London puskaporos felére és mindamellett, hogy rendre jól teljesít, nem mehetünk el szó nélkül szőke tincsei mellett. Nem kevés időbe kerülhet néhány fodrásznak, vagy valamelyik rokonának, hogy a fonatokat ennyire pontosra simuljanak a pici buksijához. Rossznyelvek szerint azonban ő a harmadik (örökbeadott) Williams-testvér, mivel bizonyos szögből óriási a hasonlóság közte és Serena közt. Teniszezni nem láttam még, de focizni egész jól tud.

 

A első középső bekkért épp az Arsenal soros BL ellenfeléhez kell mennünk, mivel a barcelonai védelem tengelye a Lo'réal (meg persze a katalánok) frontembere Carles Puyol. Bizony, ezt az oroszlánsörényt sok-sok lány megirigyelné, a képen ráadásul az üvöltés sem marad el. Néhány éve az egyik El Clásico után a Marca bedobott egy fotómontázst, amin a katalánt haj nélkül mutatták, mivel beígérte, hogy vereség esetén levágatja a védjegyéül szolgáló tincseket. Persze ez nem történt meg, szivatás volt. Csak rádobták Valdes kopasz búbját Carlesre egy kis photoshoppal és kész. Azóta megértem, hogy vajon miért nem akar rövid hajat...
 


Mellette helyezkedik a labdarúgás Dennis Rodmanje, Abel Xavier. Na ez az arc aztán tudta mitől döglik a légy. Persze azt nem tudom, hogy milyen fogadtatása volt a kétnaponta változó haj - és szakállszerkezetnek, de az biztos hogy a különc szó mellett egy fociszótárban az ő neve szerepel zárójelben. De a világutazó is melléférne, lehet pont ezért változtatott, minden kultúrában felvette az ott szokásos szőrviseletet. A mozambiki születésű Abel játszott Törökországban, Olaszországban, Hollandiába, Liverpool kék és vörös oldalán is, szóval gyakorlatilag az egész kontinenst bevette, végül Los Angelesből vonult vissza. Milyen kár!



A védelmünket jobb oldalról a nigériai nyerőember, Taribo West zárja. Itt is elmondhatom, hogy a kép többet ér ezer szónál. Xavierrel ellentétben West főleg a világeseményekre koncentrálta megmosolyogtató frizuráit, a szürke hétköznapokat teljesen szokványos fekete copfokkal töltötte. Hát nem ez a normális? Ellenben érdekes, hogy ő is szerette a kihívásokat, mivel a új évezred derekán két kellemes Internazionalés szezon után gyorsan átugrott Milánó vörösingeseihez. Itt azonban nem nagyon bírta sokáig, első szezonja egyben az utolsó is volt.



Már a csapat nevének kitalálásánál egyértelmű volt, hogy ennek a válogatottnak nem lehet más a cséká-ja (és a jobbközép), mint a napi két tubust elhasználó Cristiano Ronaldo. A portugál (nem túl egyszerű kifejezni, hogy mi is ő igazából, de legyen) focista már többször nyilatkozta, hogy a meccsek előtt nem kevés percet tölt a tükör előtt, mert egyetlen szál sem állhat rossz irányba. Még a végén nem találná el a labdát! A Real új hetese ráadásul nem nagyon titkolja metroszexualitását, többször került már elő róla olyan fotósorozat, amely felhívja a figyelmet, hogy nem csak haját gondozza alaposan, de olykor a lábkörmeit is festegeti – ezzel téve sokkal szimpatikusabbá magát – és ehhez hasonló apróságok. Így bizalommal ajándékozom neki oda a karszalagot a zselések közül! Talán csak egy ember lehet alkalmasabb a feladatra...de róla később!
 

 
Az első szervező középpályásunk legyen Carlos Valderrama. Ezzel a sokkoló, Balázs Palit hatszor kenterbe verő felvétellel lazán került a csapatba. Higuita is ezt a sramlivonalat erősíti, mondjuk ő legalább egy szolidabb színnel operál. Persze nála zselé nem sok fogyott, inkább a tupírfésűket fogyasztotta nagy számban. És még Puyolra mondtam, hogy sörénye van? Akkor ez vajon mi? Persze a fején lévő szénakazaltól eltekintve ezt a derék jóembert tartják Kolumbia legtechnikásabb és legjobb játékosának. Igazi lokálpatrióta, Európában csak három szezont nyomott le, mert egyszerűen nyomasztotta a távolság. Egyébként az MLS-ben ezidáig ő adta a legtöbb gólpaszt. Búcsúmeccsén nem kisebb tálentumokkal rúghatta a bőrt mint az isteni Diegóval, Enzo Francescolival vagy a gólvágó kapussal, Chilaverttel.
 

 

 Valderrama párjának a fiatal Marouane Fellaini került a csapatba. A szemtelenül fiatal és iszonyúan magas mikrofonsérós játékos az Everton alkalmazásában áll, pedig Európa legelitebb klubjai álltak sorba Liverpoolba való utázása előtt. A kékek drukkerei hamar befogadták a srácot, és már elmaradhatatlan kellék az kacatárusoknál a Fellaini-paróka. Na majd ha mind a 50 ezer szurkolón lesz egy ilyen pepi (sanszos a Guiness rekord).  Bár a télen többször is rossz fát tett a tűzre, egyszer ki is állították, de még Moyes mester sem védte meg. Sőt! "Nem lehetsz ilyen hülye" ordibálta a lefelé baktató marokkói-belga srácnak. Lényeg, hogy a séró megfelelő méretűre legyen lőve!

 


A középpálya másik szélén ki lehetne más, mint David Beckham. Ő is annyit változtatta pályafutása során a frizuráját, hogy abba egy kaméleon is beleszédülne. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy David és felesége Victoria közül a focista jár többször a borbélynál (vagyis a szalonban). Volt ő már duplacopfos szőke bombázó, tarkopasz kőkemény angol, trendi Vince Ottó style és jobbranyalt James Bond is. Ezen a képen nem annyira jólfésült, de sokoldalúságát jól mutatja. David épp próbálja eladni magát arra a röpke három hónapra, amíg az amerikai bajnokság beindul. Kár, hogy régen (amikor még a haja is szebb volt) sokkal kelendőbb volt, így kifelé haladva az optimális korból már nem olyan kapós. Persze nem mindenki játszhatja el Florentino Pérezt....Azért megnézném mondjuk egy Bayern mezben...természetesen Bundesliga séróval!


Csatárposztra is megtaláltuk a két legmegfelelőbb delikvenst, egyikőjük az exfrancia válogatott Djibril Cissé. Csodalábú csatárnak indult, mégy nagycsapathoz is került (Liverpool) de ennek ellenére sosem tudta megmutatni, hogy igazán mit tud (vagy pont igen). Amikor ez tudatosult benne, akkor találta ki, hogy hajával és tetoválásaival fogja felhívni magára a figyelmet. Látszik, hogy sikerült. Ha szigorúan a szimbólumokat nézem, akkor nehéz megkülönböztetni a labdát és a fejét. Ja tényleg, ő volt az az arc, akinek kétszer tört el egymás után horrorisztikusan a bal lába. Csoda hogy azóta tud focizni, sőt járni. De ez sem vette el a kedvét a különböző formák fejére szerkesztésétől. És soha nem is fogja semmi!


Végül, de nem utolsósorban következzen a Zselé Fc második, visszavont csatárzsenije, a világ "második" legjobb játékosa (legalábbis szerinte), Mario Balotelli. Láthatjuk, a srác nem rest, és az autója rendszámát a fejére is felfirkálja (nagyobb összeget tennék rá, hogy a kedvenc filmje az Utolsó cserkész), csak hogy el ne felejtse melyik az övé. Bár megnézném, ahogy a tükörrel keresi a számot a feje búbján. Marioban az a jó, hogy egyáltalán nem szimpatikus plussz még hülye is, de ő ezt nyíltan vállalja. Sms-ben szakítani egy műsorvezető csajjal, aki elő adásban vághat vissza, meg Milan mezben flangálni, miközben az Inter alkalmazásában állt, bizonyítják a fiú szellemi szintjét. Bár ő bármilyen csapatba bekerülne (talán csak a szerények válogatottjába nem), jelenleg a manchesteri emírség szolgálatában áll. A kékek drukkerei még nem utálták ki, még a haja miatt sem, de ami késik, nem múlik...tőle függ!

Címkék: valderrama puyol balotelli cissé higuita szubjektív csapat

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr622548714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HeszBolah 2010.12.30. 20:39:42

júnberg meg csak kispados? pedig az is nagyon trendi volt :)

Esz Zsé 2010.12.30. 20:46:58

majd valderrama helyett beáll, az öreg már úgysem bír ki egy teljes meccset :D

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.12.30. 21:45:38

akkor itt az én csapatom:
David James – Puyol, Abel Xavier, Alexi Lalas, Bacary Sagna - Gervinho, Carlos Valderrama, christian ziege – Mathis, Djibrill Cissé

Paul scharner, bobby charlton

...csak lusta voltam befejezni :P :)

Purga 2010.12.31. 13:29:45

Nekem Ronaldo 2002-es VB döntős frizkója volt az egyik legsokkolóbb élményem!
Szerintem Kahn is annak hatása alatt védett oly' esetlenül...
Mondták is a meccs után: Nézd már, hogy Sír Kán!
süti beállítások módosítása