A hétvégén volt két hazai mészárlás, amiről videót is láthattunk. A bajorok brutális verése a HSV felett a rendkívül „szimpi” Armin Veh állásába került, míg a kölniek középcsapattá váltak. A Hoffenheim hosszú idő győzött, s most nem kisebb skalpot gyűjtött, mint a Dortmundét! Így a Leverkusen immáron kilenc pontra van tőlük. A Stuttgart éledezik, míg a Wolfsburg mélyrepül!

 

 

Az Inter elleni BL visszavágó előtt meglehetősen jó ráhangolódás volt a Hamburg elleni hattalálatos. Robben elemében van, s olyankor valahogy a többiek is észbe kapnak. Ám elég aggasztó a porcelántérdű hollandtól való függőség! Persze Ribéry játéka is biztató a jövőre nézve, de ilyen keret mellett elvárható, hogy ne csak egy-két ember vigye a hátán a csapatot!

Bayern – Hamburg: 6-0

A Köln az utóbbi öt fordulóban 10 pontot szerzett! Ezzel már nem csak a Schalke nyomában loholnak, hanem mindössze 5 pontra vannak a HSV-től! Egyértelműen középcsapattá nőtt ki a kölni alakulat. A Hannovertől viszont óriási bravúr lenne, ha megtartanák a BL-t jelentő pozíciót.

Köln – Hannover: 4-0

Görög gólok a Frankurt meccsén, de nem Gekasz a hunyó! Bizony, az apró görög mintha kevés cacikit enne mostanság, mert megállt a góllövésben. A Frankfurt nélküle pedig protézisét elhagyó vérebre emlékeztet, s képtelen volt betalálni az ellenfél kapujába a 2011-es évben. …Egészen eddig! Jurado büntetőjét az Eintracht szintén görög védője Cavellasz egyenlítette ki, méghozzá nem is akármilyen találattal! Neuer benézte a védő Gekasznak szánt előreívelését, amely így 73 méterről hullott a hálóba. Ez pedig új Bundásliga rekord! Gratula! Ám ez volt az egyetlen örömre okod adó mozzanat, mert a Schalke mezben először pályára lépő Hariszteasz 50 szekundummal a fűre lépését követően győzelmet érő gólt lőtt… Ehhez is gratula! A Frankfurt pedig tagja lett a 28 pontosok klubjának. Négyen alkotják ezt a nem oly’ díszes társaságot…

Schalke – Frankfurt: 2-1

Zuhan a Wolfsburg, ki tudja, hol áll meg! Már csak egyet eshet, mert jelenleg utolsó előttiek… Az edzőváltás nem jött be, hiába a jó név (Littbarski), ez nem elég! S úgy látszik Dzeko elvesztését nagyon megsínyli a csapat! A Nürnberg viszont feljött  a hatodik helyre, egy pontra a Mainztól, azaz az EL helytől!

Wolfsburg – Nürnberg: 1-2

Parádés mérkőzést hozott a BVB hoffenheimi vendégjátéka! A Hofi meglepett, mert nem ijedt meg a Borussia árnyékától. Végig izgalmas volt, a dortmundiak is nyerni akartak, ám végül a BVB specialista Ibisevic betalált. Ha így folytatja a Hoffenheim, akkor még feljebb léphet a tabellán!

Hoffenheim – Dortmund: 1-0

Egy senkinek sem jó pontosztozkodás Brémában. A vendég Mönchengladbach számára az egy pontok szinte semmit sem érnek, főleg, ha egy kiesési rangadóról van szó! Persze ez a hazaiaknak sem volt nagy üzlet, hiszen egy kis levegőhöz juthattak volna. A Werdernek ezt az idényt valahogy ki kell húznia, de biztos vagyok benne, ha bentmaradnak, akkor jövőre új impulzusokkal telve ismét legalább a középmezőny lesz a végállomás.

Werder Bremen – M’gladbach: 1-1

A Mainz hozta hazai formáját, s gólt sem lőve kikapott a vérszagot kapó Leverkusentől. Ballackkal sem jobb, sem rosszabb nem lett a „gyógyszergyári” csapat. A gól amúgy a hajrában esett…

Mainz – Bayer Leverkusen: 0-1

Három gólt lőttek a ’lauterni játékosok, de csak egy 2-1-re nyertek. Nemec előbb öngólt lőtt, majd azt javította. A győzelem mámoros ízét hosszú idő után érezhette át a „vörös hadsereg”, amihez egy 93. percben szerzett találat kellett. Nagy küzdők, ezt láttuk már többször!

Kaiserslautern – Freiburg: 2-1

Zsinórban három győzelem, és vigadalom ugyan még nincs, de legalább játszik a csapat! Hasonló gondolatok járhatnak a stuttgarti szurkolók fejében. A játék pedig egy játékmester érkeztével jött el, aki nem más, mint Hajnal Tamás! Állítólag az edző még a tanácsát is kikéri a számomra nagyon szimpatikus, holnap (márc. 15.) éppen 30. életévét betöltő irányítónak! Boldog szülinapot! Az egyenlítő gól is az ő passzából született, a meccset pedig végigjátszotta. Gyerünk, mentsd meg a VfB-t, Tomi!

St. Pauli – Stuttgart: 1-2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr172739994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása