BL/EL FutballszubjekTIPP

 2010.09.13. 13:31

Kedden kezdetét veszi az első számú, csütörtökön a második számú európai kupasorozat, a Bajnokok ligája és a második szezonját kezdő Európa liga. Idén nem változik a felállás, keddenként a „men in black” és Vince Ottó „szakértelmét” hallgathatjuk a TV2-n, míg szerdán a „dugi” sport prezentálásában élvezheti (vagyis inkább NEM élvezheti) a meccseket a nagyérdemű. De mindenekelőtt kis visszapillantó a hétvégére…

 

…mert a hétvége borzalmasra sikeredett. Az 1-2 szelvényes fogadónak esélye sem volt. Európa „megzavarodott” az eb-selejtezőket követően. Szerény kis hazánk után, kis csúszással, Angliában is elkezdődött az x-faktor. A Luigi-s játékon is majdnem mindenki által, fix kettesre vett, MU meccsel. Mielőtt az embernek nagyobb illúziói lennének, hogy most akár össze is jöhet a „tuti”, a 90. percben még 2 góllal vezető vörös ördögök utolsó 2 perces „teljesítményükkel” gyorsan le is rombolták. Számomra meglepetés volt a Milan botlása, ennek részleteit talán megtudhatjuk Barone-tól. Ennél is jobban meghökkentem, hogy a bomba szezonkezdést produkáló Gent, pontokat vesztett a liga utolsó újonc, Lierse otthonában, ahol amúgy bemutatkozott Kovács Péter.

Egyébként érdekes, hogy a Bl főtáblán szereplő csapatok nagy része nem tudott nyerni saját bajnokságában. Csak pár példa: Barcelona, MU, Roma, Bordeaux, Bréma, Shaktar, Bayern, Milan, Schalke, Tottenham stb. Lehet mindenki a nemzetközi porondra koncentrált már?! Nem hiszem…de most mindenki javíthat a renoméján. Akkor nézzünk pár tippet, félig-meddig félretéve a hétvége eredményeit.

Elég sok, variációs lehetőséget rejt magában a következő pár nap. Ugyanis a mérkőzéseket a tippmixen is meg lehet fogadni, hendiről, gólokra, félidőre stb. A keddi tv-s mérkőzés, ami a Barcelona-Pana lesz, érdemesebb kivenni gólokra. 2-3gól 2.07-es szorzó vagy aki gondol egy merészebbet és kitalálja, hogy 2góllal nyer a hazai csapat (0-2es hendiről iksz), az 4.17szeres pénzt ér.

 

A Lyon hazai pályán szerintem, megverheti a Schalke-t. A németek játéka nem igazán állt még össze. Huntelaar nem mozgott rosszul a Hoffenheim ellen, de Raul egyelőre csak keresi önmagát. Nem igazán van vezéregyéniség a csapatban. A Lyon, Gourcuff személyében úgy néz ki megtalálta Juninho utódját. Francia győzelem 1.97-t fizet.

A tavalyi Bl-döntős Bayern, az eddig romokban heverő Romát fogadja. A németek sem kezdték valami fantasztikusan a szezont, de még mindig elfogadhatóbban, mint a „farkasok”. Hazai pályán tavaly sem hibáztak sokat, idén is szépen kezdhetnek. Bayern szorzó 1.65.

A „tuti” meccsek közé be lehet húzni a MU-Rangers-t és az Arsenal-Braga-t hazaira. És egyértelműnek tűnik, a Zsolna-Chelsea-n, a londoniak több gólos győzelme, ami 1.7es szorzó. Már ha lehet ilyet mondani, egy Bl meccsre, hogy „tuti”.

Érdekes lehet kihasználni a hendikepes fogadásokat, amivel összehozhatunk 2esélyeket a meglepetés gyanús meccsekre. Ha valaki sejt egy Real-Ajax vendég sikert, az a biztonság kedvéért kiveheti 0-1ről vendégre, ami még mindig egy használható 3körüli odds, de két esély, ha mégse sikerülne behúzni a meccset a hollandoknak.

Párosítások:

FC Twente Enschede - Inter Milan

Werder Bremen - Tottenham Hotspur

Benfica Lissabon - Hapoel Tel Aviv

Olympique Lyonnais - FC Schalke 04

Bursaspor - CF Valencia

Manchester United - Glasgow Rangers

FC Barcelona – Panathinaikos

FC Kopenhagen - FC Rubin Kazan

CFR Cluj - FC Basel

FC Bayern München - AS Roma

MSK Zilina - Chelsea FC

Olympique Marseille - Spartak Moscow

AC Milan - AJ Auxerre

Real Madrid - Ajax Amsterdam

Arsenal FC - Sporting Braga

Shakhtar Donetsk - Partizan Belgrad

 

Az UEFA Európa ligában is jó, kis párharcokra van kilátás. Kezdjük is a Debrecennel. A Győr ellen simán kikapó, ám helyenként jól focizó DVSC, papíron a csoport legkönnyebb ellenfelét fogadja, az első fordulóban.  Tehát ez lenne a legnagyobb esély egy győzelemre. Az ukrán bajnokság 5. helyén álló Metalist Kharkiv, azonban még idén nem vesztett idegenben (El és bajnoki) mérkőzést. Sőt, gólt sem kapott! Így ők a meccs esélyesei, egy esetleges debreceni siker 2.68szoros pénzt ér.

Az egyik legegyértelműbb összecsapáson, Salzburg-ba látogat a Manchester City.  Az osztrákok jó szezonkezdet után, borzalmas produkciót nyújtottak az elmúlt pár héten. A City bitang keretét és az elvárásokat nézve,  1.57ért nem is rossz a vendég siker.

Nem rossz az Atletico győzelméért járó 2x szorzó. Nem lesz könnyű ellenfél az Aris, aki hétvégén kikapott a Pana-tól. De eddig bárhol, bármilyen fronton szerepelt az Atleti, győztesen hagyták el a játékteret. Igaz, a spanyolok kénytelenek lesznek nélkülözni, a sérült Sergio Aguero-t.

Számomra kicsit érhetetlen a Rosenborg-ra adott majdnem 8x odds, a Leverkusen ellen. Véleményem szerint ennyire azért nem esélytelen a norvég csapat. Egy jó kombis szelvényre rá is fér a találkozó, szimplán csak a szorzó nagysága miatt.

Tuti meccseket itt is neveznék meg 1.3 körüli pénzért. A Porto-Rapid Wien, a Dinamo Kijev-Bate Borisov és a Besiktas-CSZKA Szófia párharc is hazai-hazai.

De tovább lehet szemezgetni a kínálatból:

Juventus Turin - Lech Poznan

Red Bull Salzburg - Manchester City

Aris Thessaloniki - Atletico Madrid

Bayer 04 Leverkusen - Rosenborg Trondheim

Levski Sofia - KAA Gent

OSC Lille - Sporting Lissabon

Club Brugge - PAOK Thessaloniki

NK Dinamo Zagreb - CF Villarreal

AZ Alkmaar - FC Sheriff Tiraspol

Dynamo Kiev - Bate Borisov

AC Sparta Prag - US Palermo

FC Lausanne-Sports - CSKA Moscow

AEK Athen - HNK Hajduk Split

RSC Anderlecht - FC Zenit St Petersburg

CF Getafe - Odense BK

VFB Stuttgart - BSC Young Boys Bern

Debreceni VSC - Metalist Kharkiv

PSV Eindhoven - UC Sampdoria

FC Sevilla - Paris Saint Germain

Karpaty Lviv - Borussia Dortmund

Liverpool FC - Steaua Bucuresti

SSC Napoli - FC Utrecht

Besiktas JK - CSKA Sofia

FC Porto - SK Rapid Wien

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr932292709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása