"Mint mackósajtban a brummogás"

 2010.08.05. 09:45

Ennyi volt a Debrecen tegnap este. Kevés. Hihetetlenül kevés. Olyan ellenfél búcsúztatta a magyar bajnokot, amely egy másodperccel nincs előrébb, ugyanolyan erős (vagy gyenge).

 

Lehetne ujjal mutogatni és szajkózni, hogy Verpeczen ment el a meccs, de semmi értelme. Tény, hogy a kapus egy percig sem volt a helyzet magaslatán, de mégiscsak egy fiatal srácról beszélünk és nem egy tapasztalt hálóőrről. Tényleg nehéz az eltiltott Polekszicset pótolni. Verpecz a jövő, de még sok meccs kell a lábába.

A beharangozott háromcsatáros játék már az első percekben besült, támogatás nélkül öt csatár is lehet, gólt akkor sem szereznek. A meccs első harmadában Janikában (Yannick) éreztem annyit, hogy összehozzon egy gólt vagy gólpasszt, de két keményebb belépő után ő sem volt olyan virgonc a jobb szélen. A másik szél is tragikus volt, Kulcsár első, néha a második csele is jó volt, de mire a kapu közelébe ért, rendre túlcselezte magát így még a beadás is elmaradt.

A szélső védők teljesítménye pozitív meglepetés volt. Laczkó és Bernáth is sokszor próbálta segíteni a támadásokat, emellett a védekező feladataikat is rendre jól oldották meg. Laczkó még egy "büntetőt" is hozzátett a játékhoz, kár hogy a spori nem így látta.

Rajtuk kívül még Coulibaly-t érdemes említeni, rajta vettem észre a legjobban az akarást. A tizenegyest persze megint kihagyta, de gyorsan tudott javítani (már másodszorra játszott a tűzzel BL meccsen). Gólja ellenére Herczeg klubmenedzser helyében soha többet nem engedném büntetőt rúgni.

Összességében a két NB1-es szintű csapat közül az ment tovább akinek sikerült öt gombócot beszerencsétlenkednie. A Loki csak magára lehet dühös, az összes gól elkerülhető volt. Marad a "vigaszág", kötelező a EL főtábla!

 

Címkék: dvsc bl

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr842200281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vuvu Béla 2010.08.05. 10:27:40

Én nem láttam a meccset, de ezek után nem is bánom...

Esz Zsé 2010.08.05. 10:33:59

Pedig bánhatod! Jó tapasztalat volt amiből a jövőben sokat tanulhatunk! :)

Vuvu Béla 2010.08.05. 10:39:54

@SzekeresZsó: Ha az a tanulság, hogy a Magyar Ugaron nincs foci, azt tudom rég :(
süti beállítások módosítása