Hollandia jutott a döntőbe, Forlán még behozhatja Villát.

Kizárólag európai csapat lehet világbajnok! Derült ki a mai este folyamán, mivel Hollandia 3-2 arányban felülmúlta az uruguayiakat. Az eredmény papírforma, a meccs nem volt az. A uruk az előzetes elvárásoknak megfelelően bunkerfocit játszottak, Sneijderék pedig támadtak, jó ideig sikertelenül. Aztán jött a világbajnokság legnagyobb gólja. Van Bronchorst gondolt egyet és látva a csatárok tehetetlenségét, rászúrta jó 35 méterről. Hálószaggató lövés volt.

Sokkolta is rendesen a dél-amerikaiakat, kellett bő negyed óra, hogy egy normális támadást vezessenek. Aztán a másik bombázó is elsült. A hollandok elkövettek egy nagy hibát, hagyták Forlánt lőni, bár a kapus is benne volt azért.

Aztán a második félidőben Van Bommel bizonyította, hogy nincs nála alattomosabb és ellenszevesebb játékos a pályán. Jópár piros lapos megmozdulása volt, nem értem miért nem küldték le. A játék igencsak tapogatózó volt egészen egy Sneijder gólig, ami sanszos, hogy szabálytalan, mivel Van Persie zavarta az uruguayi kapust. Itt kezdődött a foci. Jöttek a holland kontrák egymás után de ki is maradtak.

Az utolsó 3 perc azért izgalmas volt, mivel egy trükkös szabadrúgás kombó után 3-2-re jöttek fel az uruk, azonban a csoda elmaradt.

A hollandok játékban nem tudtak markánsan ellenfelül fölé nőni. Emellett negatívum a már említett Van Bommel viselkedése és Van Persie haszontalansága. A vb előtt pont azért gondoltam, hogy bombaformában lesz mert év közben sérült volt, de időben felépült, hogy formában lehessen. Eddig egy gólja számomra csalódás. Ennek ellenére Hollandia megérdemelte a döntőbe jutást. Hiába, gólra játszák!

Címkék: vb hollandia uruguay elődöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr152134578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása