Man of the match: Felipe Melo

 2010.07.03. 00:58

Hollandia hazaküldte a brazil titánokat. Felipe Melo lett az antikrisztus.

Jó meccsnek igérkezett és az is lett a mai holland-brazil, tizedszerre csaptak össze a felek. Dani Alvesék kezdtek jobban, 10 perc sem kellett, hogy mattolják a holland kapust. Robinho kapott hatalmas labdás és be is gurította. A narancssárgák védői valahol tulipánt szedhettek mert olyan üresen ment a kis brazil a kapu felé, hogy az már szánalmas.

Ekkor gondoltam azt, hogy vége is a meccsnek, a brazilok rúgnak még kettőt, mivel a hollandok védelme igencsak gyengécske volt és a támadószekció sem remekelt. De a szünetben történt valami. Dunga csapata álmosan és motiválatlanul jöttek vissza.

És jött Felipe Melo. Összesen három megmozdulására emlékszem. Az első a forintos labda, amiből a megszerezték a vezetést. A második egy öngól, amivel gyakorlatilag hazaküldte magát és társait. Julio César sem volt a helyzet magaslatán, de Melo lelkén szárad, hogy ilyen orbitális hibából egyenlítettek a hollandok.

És ismét produkált az élet. Sneider fejelt egy szép gólt és a hollandok 12 perc alatt megfordították az eredményt. De ez nem volt elég Melonak. Az éppen hetedszer önmagát feldobó Robbent szépen megtaposta és mehetett is zuhanyozni. Homokszem került a Dungai gépezetbe. Gyanusan nem gondolták, hogy bármikor hátrányba kerülhetnek. Ma megtörtént, és esélyük sem volt egyenlíteni.

A vége előtt még Huntelaar és Robben is kihagyott egy-két 100%-os helyzetet, de az állás már nem változott. Hollandia kiütötte az ötszörös világbajnokot.

Felipe Melo a Juventus-ban és a brazil válogatottban is a leggyengébb láncszemnek bizonyult. Ezek után a helyében felhagynék az aktív labdarúgással. A mai teljesítményével Dunga lábára is felkötötte az útilaput!

Címkék: hollandia selecao sneider felipe melo

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr392126361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása