A "Villa"nás

 2010.06.29. 22:53

Eddig tartott Ronaldoéknak a Vb. Négy helyzet kevés a Európa-bajnok ellen.

A portugálok az első félidőben még csakcsak mentek néha előre, de a tudatos támadásépítésnek nyomát sem láttam. Mindenki úgy volt vele, hogy előre vágja, aztán Almeida vagy Ronaldo bevágja és kész. Félreértés ne essék, a portugálok maguknak köszönhetik a kiesést, de egyszerűen féltek a spanyoloktól.

A második félidőben sem változott sokat a helyzet, a spanyolok járatták a labdát, Ronaldoék meg várták a sült galambot. Igen ám, csak ezt a bizonyos galambot David Villa lelőtte. A labdát meg be (persze érdekes, hogy egyszer sem merték visszalassítani).

És ekkor kellett volna váltani, de nem ment. Annál is kevesebbet volt luzitán lábon a labda, mint a gólt megelőző 63 percben. Ronaldo egyedül volt, ha labdát kapott, várta a rúgást, hogy hisztizhessen. Márpedig egy jó Ronaldo nélkül aligha van esélye ennek a portugál válogatottnak.

Eduardo kapus teljesítményén kívül gyakorlatilag a játék összes elemében felülmúlták ellenfelüket a spanyolok. Rengeteg kiemelkedő teljesítmény: Ramos, Xavi, Xabi Alonso, Capdevilla...bármelyikük lehetett volna a meccs embere.

David Villa lett. Negyedik góljával beérte Higuaint (és Vitteket, bár ő már tuti nem lő többet Dél-Afrikában) és hol van még a vége?

A ma kialakult negyeddöntő párosítása: Paraguay-Spanyolország.


 

Címkék: spanyolország portugália david villa les nyolcaddöntö

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr672119659

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szegedi meccshangullat 2010.06.30. 01:43:38

Spanyolország-Portugália: 1-0 Kivételes módon most nem otthon, hanem Szegeden, a Széchenyi téren néztem meg a Spanyolország-Portugália mérkőzést. A körülbelül 100 férőhelyes nézőtér 8 órára már megtelt, rengetegen álltak, vagy figyelték a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HeszBolah 2010.06.30. 10:57:00

Kemény, hogy nem lassították vissza...
A FIFA honlapján az összefoglalókból kivették Lampard gólját és az argentin gólt sem lassították vissza...
Kit akarnak ezek becsapni?
süti beállítások módosítása