Kedd este kiderül, hogy mire is volt jó az Arsenal 2-1-es győzelme, szerdán meg az, hogy mire megy a Tottenham a Milannal otthon, és hogy a Schalke lenyomja a Valenciát, vagy marad a Német Kupa. A Sahtar már továbbjutott, de kit érdekel? Csak a szomorú AS drukkereket.
 
Visszavágók. Ezekért a meccsekért érdemes nézni a focit, főleg ha ilyen csapatok játsszák.Okos ötlet volt az UEFA-tól, hogy szétszedték már a nyolcaddöntőket is két különböző hétre, mert így mindkét nap van egy top, és egy „gyengébb párosítás”. Kedden jön a nagy revans, vagy Wenger a mennybe megy? Válaszolunk.
 
Barcelona-Arsenal: már az odavágó sem volt semmi, most még jobb meccsre számítok. Három eshetőség van. Első: Az Arsenal azonnal beáll védekezni, és végigbekkelve próbálja kihúzni a 90 percet. Látva az utóbbi Barca-meccseket a tapasztalatlan drukker még adna is esélyt egy ilyesfajta angol továbbjutásnak. De ez nem a bajnokság. Ez a BL! Wenger egyébként sem lenne erre képes, de ha mégis, a kerete alkalmatlan rá. Fabregas, Nasri, Arsavin nem tud 90 percet kivédekezni a Nou Campban. Talán Arsene nem is követi el ezt a hibát. Második eshetőség. Megpróbálnak gyorsan gólt szerezni (ki nem?), és onnantól kezdve bekkelnek és várják a kontralehetőségeket. Puyol nélkül, hátrányban (Dani Alves folyton elöl fog kolbászolni) nem annyira stabil a katalán védelem, tehát nem a lehetetlen kategória. Csak a kibaszott nehéz! Harmadik eshetőség: (már leírni is nevetséges) a labdát többet birtokolva egyszerűen lealázzák a Barcát. Ugye mondtam, hogy vicces!
 
Barcelonában általában az történik, amit Messiék akarnak. Még akkor is, ha a csapatból hiányzik néhány fontos játékos. Wengernek fel kell kötni a z alsót, (ráadásul az FC Ágyúból is kihullott néhány lövedék) mert egy rossz taktika fél óra alatt a vesztüket jelentheti. Fabregas állítólag játszik, de egyedül ő sem tudja megváltani a világot, azt csak John McLaughlin meg Chuck Norris tudja. A túlságosan védekező kezdő rosszabbul sülhet el, mint a túlságosan támadó. Ördögi kör Monsieur Wenger. Érdeklődéssel várjuk a végkifejletet.
 
Sahtar Doneck-AS Roma: egy normális drukker szerint ez a párosítás egyértelműen olasz továbbjutást kellene hogy hozzon. De sajnos a Tottiék még a vereséget sem tudták elkerülni az odavágón. 3-2-ről indul a meccs, és hát nem sok reménnyel mennek a hidegbe a talján legények. Na persze az is igaz, hogy a fényes római siker sem a szénbányászok leszármazottainak köszönhető, hanem a „szomszédból” bevándorló brazil légiósoknak. De hát azon manapság senki nem lepődik meg, hogy ahol pénz van, ott foci is van. Itália úgyis szopóágon van, mert az olasz csapatok remek szereplése miatt visszacsúsztak a 4. helyre európai futballhatalmak között. Így nem írok komolyabb hülyeséget, ha az a véleményem, hogy az Arsenal hamarabb jut tovább a Nou Campban, mint a AS Doneckben. Nem is fognak!
 
A szerdai párosításokat kedd este tesszük fel! Jó focit emberek!

 

Címkék: barcelona roma xavi villa totti arsenal nyolcaddöntő wenger sahtar

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr732720237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Purga 2011.03.08. 08:59:11

Tavaly is megszerezték a vezetést...
...Aztán jött a kis manó, s nem Nils Holgersont, hanem a közönséget varázsolta el!
süti beállítások módosítása