Szösszenet a hétközikről

 2011.02.18. 09:41

A kezdődő Bajnokok Ligájával mi is éledezünk, az álmos téli hónapok után kicsit felpörgetjük a feszültségkeltést, biztos, ami biztos. Mázlink, hogy van is mivel! Görbe tükör.

A keddi napon kezdődött a móka. Nevezetesen rendeztek egy Valencia-Schalke 04 és egy AC Milan-Tottenham BL nyolcaddöntőt. Az első meccsel nem is kell túl sokat foglalkozni, minden egyértelmű volt, Soldado vezetést szerzett, a (Real) Schalke ikonja, Raúl meg az erős honvágy, no és a megszokás hatására bevette a Valencia kapuját, 1-1. A visszavágón is hasonlóan kiegyenlített játékra számítok, azért a németeknek több okuk van a mosolyra (az idegenben lőtt gól aranyat ér).

A másikon: a Tottenham jött, látott, és szétszopatta a Milant. Az még semmi, hogy a hazaiaknak nem volt egy felépített támadása sem és csak a középső védő, Yepes próbálkozott gólszerzéssel, de hogy emellett még taplók is voltak, az már kemény. Gattusón meg sem lepődtem, ő hozta a szokásost. De Flamini...pff. Ilyen páros lábas, kizárólag sérülést okozó becsúszást már régen láttam. Egyből két pirost kellett volna adni neki! Aztán persze jött a feketeleves: Az irányító!!! szerepkörbe visszaszoruló Zlatan egy rossz passzából megindult a Lennon-vonat, levette Yepest és a pálcikaember elé rakta a bogyót, aki meg egy üres kaput csak eltalált. 0-1, viszlát Milan!

Szerda: az előző nap után ekkor is szopóágra került egy olasz csapat. A Roma otthon nem bírt a Sahtarral, már a félidőben kaptak hármat de a végéig csak kettőt rúgtak. Talán a játékosok ki akarják rugatni Ranierit? Lehet. De ez akkor sem kóser. A hülyéje meg értetlenkedett, hogy miért fütyülték ki a csapatot a drukkerek. Szerintem sem egyértelmű?!

Arsenal-Barcelona. Mindenki rátapadt a tévére, aki csak tehette, nem is véletlenül. A 2006-os döntő párosítása ismét egy remek meccset vetített előre, és senkinek nem kellett csalódnia. Az angolok remekül kezdtek, de szokás szerint egy hiba becsúszott, Messi-Villa volt a labda útja, majd a kapu. 0-1. Aztán a katalánok még lőhettek volna vagy hármat, de nem tették. A második félidőre Wenger leordította a csatárok haját, aminek az lett az eredménye, hogy Van Persie a szokásos töketlenkedése helyett inkább az alapvonalról vert egy orbitális gólt. A slussz poén viszont egy orosz lábban volt, Arshavin belsőzte a kapuba Fabregas visszagurított labdáját. Előny az Arsenalnál, de még mindig a gránátvörös-kék együttes a favorit. Ellenben a visszavágó izgalmasabb lesz, mint amilyen tavaly volt!

Csütörtökön jött a BL kisöccse, néhány meglepő eredménnyel. Az Aris Saloniki pontot csent a szaúd-arábiai Manchester City-től (érik Mancininek a Citrom-díj), a Juhász-féle Anderlecht hazai pályán sima 3-0-s vereséget szenvedett az Ajaxtól, a Sevilla pedig ismét bukott, ezúttal a Porto vette be a Sanchez Pizjuant. Hajnal gólpasszt adott a Benfica ellen, de a Stuttgart így is kikapott 2-1-re. Nála meg kell jegyezni, hogy akárhol is végez a Vfb az idény végén, megérte a váltás! Dzsudzsákék meg ráijesztettek saját szurkolóikra, sima 2-0 után a 80. percekben lőttek két gyorsat, ezzel megmenekülve a Lille pofonjától.

Ha minden kupakör ilyen történéseket hoz, soha ne legyen vége!

Címkék: barcelona roma hajnal tottenham arsenal gattuso wenger

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr842669864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása