Vendet-tájm

 2011.01.15. 16:39

És megérkeztünk a huszadik fordulóhoz, azaz indul a bosszú ideje! Hiszen innentől elölről kezdődik minden, jönnek a visszavágók, a második kör, satöbbi-satöbbi, csupa-csupa fellengzős felkonf, rizsa, bla-bla! Remek lehetőség mindenkinek, hogy a kínos vagy kevésbé kínos eredményeket elhomályosítja. Tekintve, hogy a tavalyi félévkor a most listavezető Milan ugyanennyi ponttal állt, de öttel le volt maradva az akkor vezető Inter mögött, elmondhatjuk, hogy még az éllovasnak is van hova javulnia- és ez a tabellán lefelé haladva mindenkire egyre inkább igaz! Ugorjunk hát bele a második felvonásba!

A "tavaszi" félév első meccse a Napoli- Fiorentina találkozó lesz, ahol mindkét csapatnak bőven megvan a maga motivációja. Az első fordulóban ugyebár 1-1-et hoztak le Toscana szívében. Azóta a Napoli rég nem látott magasságokban tanyázik, mindössze négy egység a lemaradásuk a Milan mögött, és jelenleg a második helyen állnak. Ez bizony nagy eredmény a világoskékektől, még akkor is, ha mind tudjuk, hogy a szlovák Nickelodeon-rajzfilmfigura Hamsík (képen, balra), a mára a (sokkal) jobbik Cannavarová érett Paolo, a mérgezett egér Lavezzi és az egészen fura arcberendezéssel megáldott Cavani bizony finoman szólva is tudja, hogyan kell belsővel passzolni...

Ráadásul utóbbi pali vezérletével múlt héten komoly önbizalomnövelő győzelmet szereztek, hiszen a Juventust úgy mosták le három- nullára, hogy a zebramez azóta is nedves a víztől és a könnytől. A Fiorentina szintén hármat vert. Igaz, kaptak is kettőt, de a hangulatuk biztos így is jó, hiszen a 72. percben még kettővel égtek- egy ilyen feltámadás még Jézus Krisztusnak is becsületére válna. Ennek ellenére a Napoli egyre komolyabb tényező- lassan elhallgatnak a "jók, jók, de annyira nem, ezért ki fognak pukkadni" és ehhez hasonló okosságokat mormoló szakértők (köztük jómagam)- így véleményem szerint otthon tartják a három pontot.

A szombat esti meccsen igazi nagyágyú lép pályára, és itt nem a Bolognára gondolok. Remélem, ha Di Vaio olvassa ezt a bejegyzést, nem sértődik meg, ő szerintem tök jó csatár. Ennek ellenére a nyitó játéknapon nem tudott betalálni a most újra szemben álló Internek. Emiatt szerintem olyan nagyon nem is bánkódott, mivel bár ugyanígy tett (vagyishát nem tett...) összes csapattársa, az Interesek is bevették a Kaputaszitusz nevű, Amaurin és Rooney-n sikeresen tesztelt gyógyszert, így végülis a kiscsapat örülhetett az egy pontnak az előző idény rettegett bajnoka ellen. Azóta Di Vaio tizenegyszer már becsűrte a zsugát a helyére, így az indián neve lehetne Méreg Fog is, rajta kívül ugyanis együttese összesen nyolc alkalommal mattolt. Nem is nagyon értem, hogy a sok okos edző miért nem állít rá külön örző(ke)t egy-egy mérkőzésen... Mindegy. A címvédőnél hazai bajnokin is visszatérhet Eto'o, szóval klasszis támadóban ott sincs hiány. A Bologna legutóbb '98 februárjában verte meg az Intert a Meazzában, de nem csak ezért mondom, hogy a kék-feketék a toronymagas esélyesek. Hanem azért is, mert minden poszton jobb játékosaik vannak. Tippem óriási 1-es! (Megj.: még nagyobb, mint a múlt heti Lazio- Lecce volt, amit jól megnyertek a vendégek...)

El is érkeztünk a vasárnaphoz. Délután háromkor az évet botrányosan kezdő Juventus fogadja a sereghajtó Barit. Azt a Barit, aki miatt a szezont is botrányosan kezdte, hiszen a pugliaiak otthon egy-nullára megverték Del Pieroékat (képen, balra). Azóta nem megy úgy a szekér délen, és végre rájöttek, mi a hiba. A biztos recept a bennmaradáshoz: végy kölcsönbe egy magyar játékost! Tavaly ugyebár Komannal sima ügy volt a Serie A-tagság megvédése, ezért most gyorsan megszerezték Rudolfot a Genoától. A magyar válogatott spíler bemutatkozó meccsére készül a piros-fehér egyletben, és mi sem lehet jobb antré, mint az első meccsen győztes fúrót verni. A Juve ezt biztos nem szeretné, kaptak ők már idén hetet is bajnokin, így szívük szerint inkább nullán tartanák a riválist- ebben segítségükre lehet Buffon visszatérése. Ám mivel Del Pieron kívül nincs egészséges csatáruk (Amauri nem csatár, de nem is labdarúgó), nekik sem lesz könnyű gólt lőni- riszpekt amúgy a jó öreg Alexnek, de lássuk be, kilencven percen át már nem tud elég intenzív lenni. Mégis azt mondom, az Öreg Hölgy megszerzi első pontjait 2011-ben. Mindjárt hármat.

A Lazio a Sampdoriát látja vendégül. Intő jel lehet a sasok számára, hogy a másik római csapatot, az AS-t épp múlt héten verték meg Komanék. 2-1 lett a vége a genovai alakulat javára- a kékek viszont épp ennyire kaptak ki a Leccétől. A bugyogót fel kell kötni tehát. A fővárosi védelem nem árt, ha résen lesz, mivel ha hazaadják Musleráig, az egyet jelenthet a góllal. Legalábbis az uru kapus újabban előszeretettel bizonyítja, hogy nem kell tőle elájulni, mert az önveszélyes megmozdulások ugyanúgy védjegyei, mint a nagy bravúrok. Ennek ellenére a Lazio esélyesebb, de olyan nagyon engem a döntetlen sem lepne meg. Miközben leírtam, rájöttem, hogy ez nem is hülyeség, így tippem X.

Mivel a sasok leszállnak az Olimpico gyepére, a farkasoknak új pályát kell keresniük a hétvégére. Meg is találták, elmennek Cesenába, ahol majd' húsz éve nem játszottak bajnoki meccset. De ami még ennél is durvább: még SOHA nem nyertek a Dino Minuzzi stadionban! Hát most itt az idő! Igaz, az évnyitón otthon sem bírtak a remekül kontrázó kiscsapattal, így az eredmény izmos 0-0 volt. A Roma a Samp elleni vereséggel a háta mögött érkezik, míg a Cesena a Genoával játszotta le ugyanazt, amit Tottiékkal (képen, balra) az első körben. Apropó, Totti: a genezis óta most először mondott olyat a vezér, hogy nem kizárt a távozása. A karmester viszonya a jelek szerint megromlott a madárarcú Ranieri mesterrel, aki az utóbbi időben a kispadon jegeli a forrófejú Capitanot. Nem nagyon tudom Ferkót más csapatban elképzelni- de szerintem nem is kell, valami azt súgja, az agg Claudio hamarabb tiplizik az Örök Városból, mint a kevély király. Visszatérve a meccsre: Totti gólpasszt ad, bármennyit is játszik, és a Roma most először virulhat majd Cesenában.

A zárómeccs a listavezető vendégjátéka. A Milan Leccébe utazik. A kiesőhelyen álló (és onnan szerintem az idény végéig el sem kerülő) sárga-pirosakat az első fordulóban 4-0-ra alázták le. Azóta elment ugyan Ronaldinho, de jött Ibrahimovic, Robinho (képen, balra) és Cassano. Elég fos jövőkép a kiscsapat számára... A hírek szerint ráadásul visszatér az éllovashoz Flamini és Nesta- utóbbi azért kell nagyon, mert a helyén játszó Bonera múlt héten az Udinese ellen azt sem tudta, mi a leánykori neve, és a négy kapott gólból háromban volt benne (4-4 lett a meccs amúgy). A Lecce azonban dagadó mellel várhatja az ördögöket, mivel múlt héten elverte a Laziot- ami még úgy is szép eredmény, hogy a meccs három góljából kettőt a római csapat játékosa lőtt... Mindemellett a Milannak kötelező behúznia az ilyen meccseket, ha bajnok akar lenni, márpedig nagyon erre hajt. És mivel a Lecce szeret támadni, azaz nem az a fociölő, "11 ember legyen a gólvonalunkon" felfogású brigád, még látványos mérkőzés is kikerekedhet a buliból. A Milan azonban sokkal jobb, és valószínűleg többgólos győzelmet arat.

A többi meccsről, röviden:

Cagliari - Palermo: a vasárnap déli meccs a szigetek harca. A Cagliarit otthon nehéz megverni, a Palermot meg mindehol. Izgalmas derbi lesz, végül hazai sikerrel.

Genoa - Udinese: a Genoa be van oltva gól ellen, az Udinese nem igazán. Di Natale tizenhárom góllal éllovasa a góllövőlistának, most is lő majd. Szerintem nyer az Udinese, de a tippem X.

Catania - Chievo: a másik szicíliai csapat otthon tartja a három pontot a veronaiak ellen.

Brescia - Parma: mindketten kikaptak múlt héten, most maximum az egyikük fog. De nehéz megjósolni, melyikük. Legyen X.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr952585931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallas 2011.01.15. 19:42:28

"Amauri nem csatár, de nem is labdarúgó"
:D:D
Jó bejegyzés. A Juve meg a Lazio meccs elég döntetlen szagú(aminek örülnék), bár nehéz kiigazodni rajtuk. Sajnos az Inter meccs sima 1-es lesz. Nagy meglepetést nem várok ebben a fordulóban.(de remélem meglep a Bologna)

prinho 2011.01.16. 15:33:45

Hát, én a Juve győzelmét elég biztosnak érzem, de ne legyen igazam!:)
süti beállítások módosítása