Január 15-e, becsöngettek. Ismét eltelt egy félév, ideje, hogy a spanyol tanulók kezükbe kapják az eredményeiket tartalmazó iratot. Első sorban főleg az eminensek foglalnak helyet, a vége felé pedig azok, akik sanszosak az évismétlésre (vagy a lejjebb sorolást). Számadás.

A második hét már kicsit lazábban telt Spanyolországban, persze azért mert már csak nyolc csapat volt érdekelt a Király-kupában. A 18. fordulóban minden olajozottan ment, leszámítva persze az Atléticót, de a hétfő estéről kell egy külön bekezdés. A katalánok rendesen lelépték a Deport, négyig meg sem álltak. A Real harcos meccsen nyomta le a Villarrealt, a Mallorca visszavágott az Almeríának a kupakiesésért, visszaadták a négy gólt. Viszonylag nyugodt forduló volt.

Aztán jött a hétfő este. Két okból is forrhatott a vére az ibériaiaknak. Egyrészt a Hércules 4-1-el küldte haza a Atlético Madridot, a másik ok pedig, hogy Iniesta és Xavi pofája is leszakadt, amikor Messit szólították a színpadra a FIFA gálán, mint az Aranylabda győztese. Volt is meghökkenés rendesen…egy világbajnoki cím kevés ehhez az elismeréshez, ennyi.

Lépjünk tovább. Jöttek a kupameccsek. Szerdán a Sevilla gyakorlatilag továbbjutott a Villarreal otthonában, miután 3-3-as döntetlennel zártak a felek, persze ettől függetlenül azért még nem írnám le a tengeralattjárókat. A friss aranylabdás azért nyomott egy fricskát a kétkedőknek, és három góllal vette ki a részét a másodosztályú Betis elleni 5-0-s győzelemből. Másnap az Almería minimális előnyre tett szert a Depor ellen (1-0), a Blancók pedig 3-1-el küldték haza az Atléticót. A matracosok másodszorra padlóznak a héten. A kupában is érik az El Clásico! És most jöjjön az első félév utolsó bajnoki fordulója.
 
Getafe-Real Sociedad: a san sebastiani kiscsapat kellemes félévet zárt, remek kis meccseket játszva lett a szezon második (az előző fordulóig az első) legjobb újonca. A télre azonban kicsit megfáradtak, de a 22 pont kiváló teljesítménynek mondható. A Getafe azonban szokásához híven remek formát mutatva a hetedik helyig menetelt, így szombat este a madridiak lesznek a pandúrok. Laza meccsen hozzák a három pontot. 3-1 A féléves munkára: Getafe gyenge négyes, Sociedad négyötöd a remek kezdésért.
 
Sporting Gijón-Hércules: a Matracosok leverésével a vendégek igencsak felszívták magukat, így erőfölényük vitathatatlan. Csakhogy a Gijónt a kiesés szele csapkodja, így legalább egy pontot otthon kell tartaniuk. Igazságos lesz a döntetlen. 1-1. A félévre: hazaiak kettes, vendégek négyes a szintén jó kezdésért.
 
Villarreal-Osasuna: mintha zátonyra futott volna a tengeralattjáró...a múlt heti zakó után teljesen érthetetlen módon hagyták kicsúszni a kezükből a kupatovábbjutást. Mondjuk rengeteg a sérültjük. Az Osasuna a nem túl acélos 15. helyről várja a meccset, nem sok esélyt látok a pontszerzésre, a hazaiak levezetik a feszültségeket, nem is kicsit. 3-0. A Villarreal négyötödöt kap, Vadóczék egy nagyon gyenge hármast.
 
Zaragoza-Levante: a hátsó régió is tömörödik rendesen, így nyugodtan mondhatjuk kiesési rangadónak. Személy szerint lövésem sincs, ki nyeri a meccset, a Zaragoza az utóbbi időben szerzett néhány pontot, így utolérte sőt, meg is előzte néhány társát, akik a végén tanyáztak, de most ismét a tökutolsó helyen fényeznek. Mégis a hazai pálya nekik lejt. Vérszegény 2-1. Mivel mindkét csapat 99%, hogy kiesik ők sajnos elégtelent kapnak.
 
Athletic Bilbao-Racing Santander: a baszkok stabilak otthon, mi sem mutatja jobban, mint az eddig megszerzett 26 pont és 9. pozíció. A Santandernek ellenben még bővel lehet baja a kieséssel így sürgető lenne néhány kóbor pont elcsenése, viszont nem ezen a hétvégén kezdik el. 2-0. Baszkok hármas, Racing kettes.
 
Sevilla-Espanyol: rangadó a javából. Igaz, hogy a hazaiak csak a 10. helyen tanyáznak, de az apró "kupasiker" és a javuló tendencia mindenképpen érdemessé teszi őket a kék katalánok szorongatására. Az Espanyoltól kicsit ellépett a Valencia, ezért lehetnek veszélyesek, kell nekik a BL. Teljesen háromesélyes, tippmix gyilkos meccs. 2-1. Az andalúzok a szokásos hármast érdemlik, a katalánok viszont négyes fölével zárnak.
 
Valencia-Deportivo: sima hazai. A denevéresek hosszabbítottak Matával, így további három évig marad jelenlegi legnagyobb kincsük. Ez igen jó hír a drukkereknek, mivel a középpályásért a fél világ bejelentkezett már. A Depor a kezdeti nehézségek után felkúszott a 13. helyig, de itt meg is állnak, talán kiesési bajuk már nem lesz, de nyugtával dicsérd... 2-0. A hazaiak négyötödöt kapnak, a vendégek közepest.
 
Almería-Real Madrid: két forgatókönyv van. A kiesőjelölt hazaiak foggal körömmel védekeznek, a vendégek szenvednek és undorító meccsen 0-0 lesz a vége. A másik: Céé gyors gólja után a Madrid bedöngöli a földbe a kiscsapatot. Piattit emlegették Madridban, mint a legveszélyesebb játékos, nem is ok nélkül. A kis argentin igen jól bánik a labdával (melyik nem?) és sokszor megtréfálja az esélyesebbnek kikiáltott vendéggárdát. Talán a második lehetőség a valószínűbb. 1-4. Egy kis értékelés: a Királyiak "Zsozé" keze alatt igen jó szezont zártak, természetesen a csúfos El Clásicót leszámítva. Ettől függetlenül két ponttal vannak lemaradva, így még semmi sincs veszve. Almería elégtelen, Real ötös kétszer aláhúzva!
 
Barcelona-Málaga: könnyed újgyakorlat lesz a katalánoknak Pellegrini csapatának érkezése. Nem hinném, hogy sok vizet zavarnak majd a vendégek, attól függetlenül sem, hogy érkezett, Demichelis, Júlio Baptista és Gabi Milito épp a soros ellenféltől. Kell még nekik néhány forduló, hogy masszív alakulatot alkossanak. Parádé lesz. 4-0. A katalánok bőven megérdemlik a jelest, vita nincs. Málaga: jóindulatú kettes.

Atlético Madrid-Mallorca: a kispad inog Flores alatt, ezért kell behúzni a meccset. Úgy tűnik, hogy a hazaiak nem szimpatizálnak a hétfői időponttal, mert sorra vesztegetik el a pontokat. A Mallorca szokásos harapós formáját hozva a 8. helyig boxolta magát, de ezt a meccset nem hinném, hogy megnyerhetik. Forlánék megmentik edzőjüket és megtartják a 6. helyet. 3-0. Az Atlético nagy reményekkel indult neki ennek az évnek is de nem bírták a hajszát így csak háromnegyedet kapnak, a szigetlakók szintén, de rájuk nézve ez igen pozitív!

Találkozunk a következő félévben! Szép focit!

 

Címkék: barcelona copa del rey real madrid atlético madrid félév villarreal

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr132586049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallas 2011.01.15. 19:56:47

Ismét nyer a 2 gigász legalább 3-mal és tovább robognak.Nagyon úgy fest, h az El Classico fog dönteni a bajnokságról.Esetleg a BL kavarhat be majd.

Esz Zsé 2011.01.15. 22:23:56

@Gallas: :D a BL még messze van és az El Clásico is, mindkét nagy fog még pontokat hullajtani, de nem mostanság...

Labdaszedőfiú 2011.01.15. 22:34:46

Iniesta és Xavi pofája is leszakadt... (: az enyém is amikor megtudtam (:
süti beállítások módosítása