Xavi a trónon! Pep Guardiola, Tito Vilanova és Sandro Rosell az első sorban! A nézősereg rendkívül izgatott! Cesc Fabregas és pár vetélytársa már jó ideje toporog a háttérben, de előlépni eddig nem tudtak! Mindig valaki vagy valakik visszahúzták, háttérbe szorították őket! De a lehetőség egy valakinek megadatik majd, hogy főszereplővé lépjen elő, hogy ő legyen a kiválasztott, a Xavi utód! Uri Geller után szabadon, valami ilyesfajta showt is komponálhatnának, a mindenkit egyre jobban foglalkoztató kérdés köré, hogy „ki lesz Xavi utódja?”. Bár szerintem mindenki jobban jár, ha a Barcelona a műsort a pályára tartogatja!

A kérdéskör azonban marad! Elég hosszú ideig mindenki biztosnak vélte tudni, hogy Xavi Hernández szerepkörét nem veheti át más, mint Cesc Fabregas! Ennek megfelelően a barcelonai nevelésű játékosért el is kezdődött a huzavona az Arsenal és a katalán csapat között. Mint tudjuk sem Joan Laporta, sem Sandro Rosell nem jár sikerrel, így a nagy üzlet ez idáig elmaradt, miközben minden szereplő hajlott volna az egyezségre Arsene Wenger és az Arsenal kivételével - teszem hozzá teljesen érthető okokból! Azóta elmaradnak a pletykák és az összes érintett körül csend van! Mintha feledésbe merült volna Fabregas a Barcánál! Ez betudható a kudarcoknak és egy új „jelölt” felbukkanásának, aki előtt megnyílhat az út a „színpad” felé! Ő Thiago Alcantara! Akit egyre többször hasonlítanak össze Xavival! Hasonló a mozgása, a labdakezelése, kiválóan lát a pályán, nagyon jól veszi észre a lyukakat és igazi vezér! Bokája lazaságát, rúgótechnikáját pedig Ronaldinhojéhoz mérik! Ráadásul Guardiola remekül ismeri, mert az ő irányítása alatt került fel a Barcelona B csapatába, a korosztályos csapatból. Thiagónak volt is kitől örökölnie, ugyanis édesapja, az a Mazinho, aki világbajnok brazil válogatott és játszott számos olasz és spanyol csapatban! Így születhetett a trónörökös Olaszországban és lehetett spanyol válogatott, brazilként! Szépen végigjárta a szamárlétrát, mind a Barcában, mind a spanyol utánpótlás válogatottakban! A Barcelona B-ben 2007-ben mutatkozott be 16 évesen. 1 éven belül stabil helye lett a kezdőben és már 17 évesen bemutatkozott a felnőttek között, ugye nem is kell mondani, hogy Guardiola irányítása alatt. Eddig 6 mérkőzésen jutott szóhoz a nagyoknál, de már itt is megmutatta 1-1 megmozdulásával, hogy méltán léphet olyan társai nyomába, mint Leo Messi, Pedro, Bojan Krkic, Iniesta, Puyol vagy épp Xavi, akik szintén a B csapattal jutottak el a világszínvonalig!

Tehát a Barcelona megoldhatja a nagy kérdés házon belülről, ami mindenképp olcsóbb és talán még eredményesebb is lenne. Kövezzen meg bárki, de véleményem szerint Fabregas nem biztos, hogy képes lenne „Barca” szintű játékra huzamosabb ideig! Engem nem győzött még meg teljes mértékben, hogy mire is képes és van is némi hendikeppje, mivel más klub tulajdona! Thiago pedig rendkívül nagy tehetség, aki csak a lehetőségre vár! Jelen pillanatban őt mondanám a befutónak, de az biztos, hogy a két játékos bármelyike esélyes az utódlásra! Aztán, hogy valamelyikük, valaha eléri-e Xavi szintjét?! Erre nem tenném a fejem…

 

 

Címkék: barcelona xavi fabregas thiago

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr512499773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása