...aztán megnéztem, hogy milyen meccseket játszanak ma. Hát nem kockáztatok túl sokat, ha azt mondom, hogy még a vébén sem voltak ilyen pikáns és rangos összecsapások. Szemezgessünk, van miből! Argentin-brazil, angol-francia és portugál-spanyol...

Oké, az is igaz, hogy nagy része felkészülési mérkőzés, de nehezen lenne hihető, hogy ezek a párosok ne hajtanák ki a belüket a másik ellen. Itt olyan dologról van szó, amit mi itthon már elég régen nem ismerünk a fociban. Presztízsről. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy a mai napot nevezhetnénk futballkarácsonynak, mert ennyi jónak ígérkező válogatott meccs régen volt egyazon szerdán.

Kezdjük is mindjárt az Argentína-Brazílval! Világbajnokok egymás között, ráadásul a dél-amerikai habitus csak tovább fűszerezi a 18 órakor induló találkozót. Futballberkekben közismerten utálják egymást, így biztos vagyok benne, hogy nem gólnélküli döntetlen lesz a vége. Utoljára a brazilok nyertek, Luis Fabiano duplája után 3-1 lett a vége, méghozzá Argentínában. Főtt is rendesen Maradona feje, mert akkor egyáltalán nem volt biztos, hogy kijutnak Dél-Afrikába.

Egy szó, mint száz, ez is a "mindenképpen látni kell" meccsek közé tartozik. Magyarországon fogható csatorna nem hiszem, hogy közvetítené, (maximum a nagyon fancy sportpubokban) úgyhogy marad az online tv!

A következő a sorban az Anglia-Franciaország örökrangadó. Kellemes kis esti elfoglaltság lesz a nyári mundiálon hatalmasat bukottak egymásnak feszülése. Capello ugyan maradt a kispadon, de Domenech szerencsére elmenekült a kiadós lincselés elől. Helyére Laurent Blanc került, és nem volt rosz választás. Megfelelő ember lehet a gall fejek rendbetételéhez, néhányszor már egész jól játszottak az Eb-selejtezőkön.

Az utolsó meccsüket a Stade de France-ban játszották és a hazaiak nyertek (sovány 1-0) de inkább az egyik kedvenc meccsem videós összefoglalóját tettem ide! 

Ezt sem hinném, hogy közvetítenék itthon, ebben az esetben is a jó kis myp2p-ben bízhatunk!

A legvégén pedig szomszédok csatája, az ibériai párharc: Portugália-Spanyolország. Az teljesen egyértelmű, hogy kinek sikerült jobban az afrikai vakáció, ma este Cé Ronaldóék egy picit visszavehetnek az elvesztett tekintélyükből. Bár az új szövetségi kapitány máris szimpatikusabb mint Carlos Queiroz, ráadásul mintha kezdene visszatérni a portugálok stílusa. Mert ki az a hülye, aki 10 támadót küld a pályára és védekezést akar látni? Hát a menesztett szöv. kapitány! Balek!

Természetesen a magyar válogatott is játszik ma, de a litvánok elleni mérkőzésnek szerintem nincs olyan történelme, mint ezeknek. Hű de szép nap ez a mai...

Címkék: anglia spanyolország franciaország argentína brazília maradona portugália

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr492454347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.11.17. 10:44:23

körülbelül az országnevek után odavéshetnénk egy nagy "B" betűt is...! sztem ilyen "a látszat csal" szitu!

Esz Zsé 2010.11.17. 10:54:09

:D lehetséges... akkor meg elmennek a picsába :D

HeszBolah 2010.11.17. 12:25:40

látszik, hogy válság van... mindenki a szomszéddal játszik...

HeszBolah 2010.11.17. 12:30:37

és ha látni a akarod a meccseket, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt:
atdhe.net

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.11.17. 13:02:18

meccset gépen nézni...?! az olyan, mint magozott szotyit enni! :P

ja, válság...abudzsabiék is azéé rendeznek brazil-argentint :D

ha atdhe-n nincs jó link, akko www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=football
sopcastos linkák jók szoktak lenni, csak le kell hozzá tölteni a progit (www.sopcast.com/download/)

Esz Zsé 2010.11.17. 19:55:55

Egyébként elnézést saját tudatlanságomért...az angol meccs megy a sportklubon, a másik kettő pedig a digin
süti beállítások módosítása