Kihirdették az Aranylabdára érdemesek huszonhármas listáját, amit végül a legnagyobb király vihet majd haza.  Ez lesz az első aranylabda, melyet a FIFA oszthat ki, hiszen eddig a France Football, egy francia labdarúgó szaklap osztogatta az év legjobb játékosának. De van az a pénz amiért a franciák átpasszolják a díjat a FIFA-nak, azok meg hozzácsapták a saját kis év játékosa díjukat és ripsz-ropsz megszületett a FIFA Aranylabda. A január 10-én kiosztásra kerülő díjátadó gálán az év edzőjének is felteszik a fejére a koronát és az év legszebb gólját lövő játékos is gazdagabb lesz a Puskás-díjjal. A blogon hétről hétre bemutatjuk azokat a játékosokat, edzőket, góllövőket, akik végül elnyerhetik valamely díjat. Kezdjük a legesélytelenebbekkel...

 

Asamoah Gyan
Hogy a csávó hogyan került fel a listára, arról fogalmam sincs. Valószínűleg kellett még egy afrikai Drogba és Eto'o mellé. Mondjuk az év elején még a Rennes-ben futballozó Gyan tényleg húzóember volt Franciaországban, de azért az a 9. hely nem a legelőkelőb, annyi szent...
Viszont lehet, hogy a Sunderland eddigi elképesztő idénye láttán gondolta a zsűri, hogy ez a Gyan gyerek jó lesz ide, hiszen hihetetlennek tűnik, de már a bravúros hetedik helyen állnak. Persze a ghánai válogatott, a vártnál jobb világbajnoki szereplése talán feljogosíthatná Gyan-t arra, hogy fent legyen a listán, de ahogy a ghánaiak kiestek az olyan tragikomikus volt, hogy még az emléke is sunyi vigyorra húzza a számat...
 
Arsène Wenger
Tényleg nagy taktikus, jó a szövege is és tiszteletet parancsoló, ahogy ifistákkal tartja a Premier League-ben és a BL-ben, de vele is csak eggyel többen vannak ezen a listán. Évről évre bizonyítja, hogy kiváló menedzser, jó kézzelnyúl a fitalokhoz és nagyszerű startég, de az Arsenal a 2004–05-ös idény óta nem nyert semmit, márpedig egy edzőt elsősorban az eredményei minősítenek. Idén a legnagyobb sikere az volt, hogy Londonban tartotta Fabrégast. De mivel most nem életműdíjat osztogatnak és nem is erkölcsi elismerést, ezért idén Wengernek esélye sincs.

 

  


Casin artikel Video poker MECCA casino FREE POLLS

 

Címkék: fifa aranylabda arsene wenger asamoah gyan

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr252400922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.10.26. 18:56:49

azért a sunderland-es dolog nem feltétlen korrekt! tudjuk, h darren bentre épít a csapat, így nem egyszerű a csapatba kerülés! pláne, h angliai játék más, mint mondjuk a francia! kell egy kis idő(lásd ibrát se felelt meg a barcának, pedig nem sok ilyen csapat van, amibe ne férne be)!
gyan a rennes-t vitte a vállán, a válogatottban is jó volt és a vb sokat nyom a latba a választásnál (lásd pl cannavaro)! nem az elmúlt pár hét alapján jelölik ki a 23-t! ...de lehet rajta vitatkozni be fér-e, lehet érvelni és ellen érvelni...a lényegen úgyse változtat!

HeszBolah 2010.10.26. 20:05:45

szerintem csak azért került, mert a dél-amerikaiak és az európaiak túlsúllyát próálták vele ellensúlyozni... semmi keresnivalója noncs ezen a listán...

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2010.10.27. 11:30:43

én csak annyit szerettem volna, hogy sneijder, iniesta, xavi, cé, akárki, a nyertes, nem az elmúlt 1hónap miatt fog aranylabdát kapni!
gyan afrika kupa döntős, ghánaiak 4góljából 3-t ő lőtt, aztán a vb-n negyeddöntős, 5gólból 3-t vállalt, mind2 esetben 5-5meccsen! vagyis minden gólja győztes találat volt...kb! rennesben mint írtad húzóember, sunderlandben pedig első meccsén gól, azóta negyed órákat kap! eddig játszott másfél meccsnyi percet...a padról meg nehéz bizonyítani! de az ember nem is a bajnokság első fordulóiban nyújtott teljesítménye miatt kap aranylabdát!
FIFA rendezvényen kiemelkedőt nyújtani alap, h a listára kerüljél! ő megcsinálta! szerintem ezért van a listán...az, h lett-e volna jobb jelölt, már más kérdés!
süti beállítások módosítása