Megfogyva bár…!

 2010.09.10. 17:39

10 meccs, rengeteg sérült, néhány debütáló…! Angliában nagyobb rangadó nélkül rendezik meg a soron következő fordulót. De mindenki biztos lehet benne, bármelyik összecsapást választja, valószínűleg nem lesz unalmas másfél órája!

 

 

A hétvége – ránézésre – a legrangosabb összecsapással, a Mersey-parton kezdődik. A kisebbik liverpooli, Everton fogadja, a nagyobb manchesteri United-et.  David Moyes menedzsernek nem lesz egyszerű dolga, ha a béka segge alól elő szeretné kotorni csapata valódi énjét. Nem segíti dolgát, hogy a héten megsérült, az egyik legnagyobb reménységük, a saját nevelésű Jack Rodwell, aki idén valószínűleg már nem lép pályára. Ennél fájóbb az előző fordulóban megsérülő Saha. A vb-t megjárt Yakubu – mint ahogy megszokhattuk – most se egészséges, így nem maradt más, mint a Leeds-től szerződtetett Beckford bevetése és a remény, hogy Tim Cahill most is kihúzza a slamasztikából csapatát. A túloldalon a Manchester United „öregfiúk", még mindig hozzák a szintet - kérdés  Sir Alex mivel eteti őket?! Tehát, a már ponthátrányba lévő vörös ördögök feladata adott. (szombat, 13:45 Digi Sport – akinek van, meginvitálhatná azt, akinek nincs)

Leginkább a Sprurs-t érintették az e heti sérülések. Két stabil kezdő – Jemaine Defoe és Michael Dawson – is „elvérzett” az eb-selejtezők során. Ezt leszámítva is pezsgett az élet, a Tottenham háza táján. A rövidke kis szünetben, potom pénzért leigazolták Van Der Vaart-ot, - akivel így 10 fölé emelkedett a válogatott (ifjúsági is) középpályások száma -  a horvát válogatott kapusát, Stipe Pletikosa-t, akinek várhatóan Gomes felépülése után marad a „harmadik számú” megkülönböztetés. A tehetséges Danny Rose, aki tavaly góllal debütált a PL-ben – sínylette meg a túlzsúfolt középpályát, így őt idénre postázták kölcsönbe a Bristol City-hez. Az ellenfél West Brom-nak itt az esély. Egyelőre telitalálat volt a nigériai Odemwingi szerződtetése és ha így folytatja, vissza is hozza az árát. És ne feledjük, hogy idén még veretlen otthon a birmingham-i gárda…kisebb szépséghiba, hogy egyetlen találkozójuk volt még csak hazai pályán.

Kisebb-nagyobb problémák adódnak a Chelsea-nél is. Ivanovic játéka esélytelen, Terry és a porckorongsérvvel bajlódó Lampardé kérdéses. Az igencsak imponáló 14:0-s gólkülönbséggel álló Chelsea-főnök, Ancelotti szerint a csapat töretlenül fejlődik tovább, nem állnak meg. A rengeteget igazoló West Ham-ben, talán-talán bemutatkozik végre a dánok ellen a német csapatkapitányi karszalagot viselő Hitzlsperger. Ám esélyük vele is csekély. („dugi”sport, 16órás kezdés, szombat)

Az Arsenal-nak nem lesz olyan egyszerű feladata, az igen jól kezdő Bolton ellen...szerintem. Eddig Theo Walcott vitte a hátán az „ágyút”. Bele is „rokkant” a „cipelésbe” és legközelebb a jövő hónapban lesz csak harcra fogható.  Az idén kb 1 órát pályán töltő Van Persie is kihagyja a következő 4-5 hetet. Nasri és Bendtner pedig már régebb óta sérültek. A túloldalon viszont élete meccsére készül Bogdán Ádám, akinek így sem lesz könnyű dolga az Emirates-ben. Az eddig jól teljesítő támadósor, tovább bővült, a  lassan felépülő Ivan Klasnic-csal. Jelzem, mindkét csapat veretlen még…

Az egyetlen vasárnapi mérkőzésen - az igazolásokat tekintve - már-már „juventus-i magasságokba emelkedő” Liverpool, a Birmingham City-hez látogat. Idén is, mint ahogy több éve, hatalmas erősítéseket tervezett a csapat. Így össze is tudták kaparni 15 "misiért" Jovanovic-ot (amiből tudtak volna venni 2 Van Der Vaart-ot),  a botlábú Poulsen-t, R.Meireles-t, „ingyé” J.Cole-t és a mi Gulácsink elé Jones-t. Távozott Mascherano, Aquilani, El Zhar, Cavalieri, Riera…akkor kérdem én, mi ebben az erősítés?! Ráadásképp megsérült Kuyt is. Idei célkitűzés nem tudom mi, de valószínű nem érik el. A hétvégi, viszont a Birmingham legyőzése.

Nagy valószínűséggel bemutatkozik Darren Bent oldalán, a sunderland-i nagy fogás, Asamoah Gyan is, a Wigan vendégeként. Mint ahogy az Angliába visszatérő, G.Houllier is, az eddig rapszodikus Aston Villa kispadján. Reméljük Kádár Tamás is játékra lesz ítélve, hogy idén már az első osztályban mérkőzzön meg a Blackpool-al.

 

 

 A 4. forduló párosítása:

Szombat:

Everton v Man Utd 13:45

Arsenal v Bolton 16:00

Fulham v Wolves 16:00

Manchester City v Blackburn 16:00

Newcastle v Blackpool 16:00

WBA v Tottenham 16:00

West Ham Utd v Chelsea 16:00

Wigan Athletic v Sunderland 16:00

Vasárnap:

Birmingham v Liverpool 17:00

Hétfő:

Stoke City v Aston Villa 21:00

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr112286782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kecskebűvölő 2010.09.11. 16:44:20

remélem ez a Bogdán gyerek kivédi az Ágyúsok szemét... Köcsögök nem engedték el a katalán kiscsávót...
süti beállítások módosítása