A Loki "EL"érte célját

 2010.08.27. 14:06

Bizakodva indult neki az EL selejtező visszavágójára a DVSC, hiszen kétgólos előnnyel a birtokában nem lehetett más az elvárás, minthogy okos játékkal kiharcolja a továbbjutást.



 

A Litex azonban másképp gondolkodott erről, s már a mérkőzés elején tudatosítani akarta, ki az úr a háznál. Remek támadásokat vezettek, míg a Loki gyámoltalanul segédkezett mindehhez. Ekkor tudatosulhatott a hajdúsági focistákban, hogy a labdaszerzés alapvető eleme a játéknak! A bolgárok játékban mutatott uralma hirtelen semmivé lett, mivel egyre eredményesebben szűrték meg a középpályát.

Kiemelendő volt - a mérkőzés egészét tekintve - Varga József remek, a tőle korábban már megszokott, ám az utóbbi időben hiányolt, vehemens játéka. Talán a meccs legjobbja volt, ám a kulcsmozzanatok nem az ő nevéhez fűződnek. A hazaiak második félidő eleji meddő mezőnyfölényét ugyanis a csereként beállt Yannick egy kiváló kontraakciót követő fifikás megmozdulása mosta el. Spiccesen néztük, ahogy spiccel berúgta!

Hiába egyenlített később szerencsés módon a Lovecs, a debreceniek meglepő higgadtsággal kezelték a helyzetet, s bár nem volt benne a levegőben, sőt még a bolgárok játékában sem a számukra szükséges három gól, mégis megnyugvással vettük tudomásul Cicó pazar lövése után a hálóban landoló labdát.

A narancsmezben pompázó hazai csapaton a reménytelenség lett úrrá, ez rányomta bélyegét a mérkőzés utolsó perceire, így örömünk mellett megváltásként éltük meg a lefújás mámoros pillanatát.


A mérkőzés nem hozott ELképesztően magas színvonalat, de legalább izgalmas volt, s ami fontosabb, sikeres is! Így a mai sorsoláson várhatjuk, hogy - kívánságunkra - verhető és nem túl távoli csapatokkal kerüljön össze a Debrecen illetve azt, hogy egy igazi nagyágyú is érkezzen a nyíregyházi katlanba!

Társszerzőnktől

Címkék: dvsc európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr752252075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bölcsi 2010.08.27. 18:15:07

Máté gyereket becseréltéka végén taktikai cserének ez volt az igazán nagy húzás , a meccsre be se volt nevezve , és 0-mezbe játszott amit nem lehet :D Nagy spílerek :) de azért grat a győzelemhez :P

Esz Zsé 2010.08.27. 23:36:34

Tényleg mesteri húzásokkal operáltak, azóta pedig az idegeinken táncolnak!!!
süti beállítások módosítása