Visszavágókra fel!

 2010.08.03. 16:58

A vasutasok már leszálltak Bázelben, az ETO reggel indul Montpellier felé. Jöhet a revans!

"Még van esélyünk a továbbjutásra, csak kell egy gyors gól, a többit meglátjuk" - ilyen és ehhez hasonló mondatokat hangoztatva indult útnak a DVSC csapata Bázel felé. A 2-0-ról induló meccsre bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy gyerekjáték lesz. Mondhatni, az esélytelenek nyugalmával futhatnak ki a pázsitra és talán ez is lesz a legnagyobb fegyverük. 

Ha felszabadultan játszanak, görcsös akarás nélkül, még a meglepetés sem kizárható. Legyen így! A keretbe visszatérő játékosok mindenesetre sokat lendíthetnek a Loki játékán, gondolok itt Lackó Zsoltra vagy Kabát Péterre. Szükségük is van erre, mert az odavágón alulmúlta magát mindkét csapat.

Nem olyan világverő gárda ez a Basel, meg tudjátok verni őket, fiúk! Meg kell őket verni! Mindenki szorít nektek, de ha esetleg ebben a szezonban nem jön össze a BL, akkor sincs okotok a kesergésre! Európa többi középcsapata sem gyakran jut el a főtábláig egymás után kétszer. Viszont akkor tessék felmassírozni az Európa liga főtáblájára, és senkinek nem lesz egy rossz szava sem! 

Elég volt a "majd jövőre" meg az "ennyire telt" kezdetű nyilatkozatokból. Igenis ott akarunk lenni valamelyik főtáblán! Gyerünk Vasutasok!

Másik, még európai érdekeltséggel rendelkező csapatunk, a Győri ETO szerdán indul magánrepülővel a francia riviéra irányába, hogy megfordítsa az eredményt és továbbjusson a 3. fordulóból! Más cél nem is lebeghet a szemük előtt (remélem).

Az odavágó élvezetesnek mondható csatát hozott, sokkal jobb meccs volt mint az egy nappal hamarabb játszott Loki-Basel (ez persze inkább a BL meccs kritikája). Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy főleg a franciák támadtak és az összképet tekintve talán megérdemelték a győzelmet.

Itt is volt azonban olyan eset, amit a videóbíróval ki lehetett volna szűrni. Történetesen a magyar csapatnak nem adtak meg egy jogos büntetőt még döntetlennél. Persze értelmetlen lenne azt állítani, hogy a tizenegyesgóllal nyertek volna, de ami jár, az jár!

Pintér Attila szó szerint ezt mondta a mérkőzés utáni interjúban. Érthető volt a mester szomorúsága, egy hazai gól jobb szájízt adott volna a kisalföldi játékosoknak, pláne, ha még az előnyt is tartották volna. Az ilyen feltételes módban elhangzott frázisok helyett inkább rúgni kellett volna két sistergős bombagólt és kész. 2-1 és mehettek volna a csigaevők lehajtott fejjel haza. De hát erre az ETO nem volt képes.

A vezetőség nem rest, ingyenbelépőket szerzett a szurkolói buszokkal érkezőknek, ezzel fokozva az érdeklődést, növelve focistái önbizalmát. Itthon mindenesetre kiordítjuk majd a tüdőnket a tévé előtt, hátha ezzel segítünk továbblépni a francia csapaton! Remélhetőleg csak ezen múlik.  Bár valószínűbb, hogy nem!

A végére egy kis emlékeztető...

A DVSCBasel mérkőzés összefoglalója:

 

A Győri ETOMontpellier összecsapás egyetlen találta:

Címkék: dvsc győri eto

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr842196246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása