Thomas Müller megbosszulta Maradona márciusi tahóságát.

Megszégyenülve, agyonverve indulhat Buenos Aires felé az argentin válogatott vezetőedzőjével, az isteni Maradonával együtt. Tuti egy életre megtanulta tegnap, hogy ki is az a Thomas Müller. Többet nem keveri össze sem a labdaszedővel sem a vizesfiúval, senkivel. Ő volt az aki az első pofont adta az Albicelestének, ami után még volt másik három.

Kezdettől fogva antipatikus volt Diego viselkedése, amióta szövetségi kapitány lett. Nem vitatom, mekkora játékos volt. Az pedig, hogy azután milyen dolgai voltak, nem érdekel és nincs közöm hozzá, mint ahogy senki másnak sincs. Nehéz élete volt, de hagyjuk ezt. Viszont az, hogy semmilyen edzői tapasztalattal kapitányt csináltak belőle és emellett a személyéből fakadó arrogancia már szálka volt a szememben.

Abszolút felsült, mint edző, de szerintem az elvakult argentin drukkereken kívül erre számított mindenki. Hasonló az esete, mint 2006-ban Domenech-nél. Nem ő vitte a csapatot (Domenech-et a döntőig) a legjobb nyolcba, Messi, Tévez és Higuain (valamint a játékvezető) vitte őt odáig. A világ egyik legerősebb kerete állt a rendelkezésére, mégsem ment vele semmire.

Egy másik csapatnál elismerés a negyeddöntőig menetelni, az argentinoknak azonban ez csalódás. Talán ha Diego nem hangoztatja úton-útfélen, hogy mindenkit agyonverve világbajnokok lesznek. Igaza lett Louis Van Gaal-nak. Hiába borzasztó erős a csapat, ha nincs edző, győzelem sincs. Maradona pedig nem edző!

Tegnap délelőtt még Dungán viccelődött, mára ugyanaz a sors jutott neki. Az azonnali lemondásban is követnie kellene brazil kollégája példáját!

Nem vártam szép búcsút tőle, igazam lett. A kiütés után nekiment volna a mögötte ülő német szurkolóknak, ha saját lánya és még vagy három segítője nem fogják le. Egy rövid és haszontalan edzőkarrier végét láttuk tegnap.

A németek feltörölték argentin kollégáikkal a fokvárosi padlót. Az első félidőt végig bekkelték és találtak egy gólt. A másodikban pedig profin kontráztak és a végére 4-0 állt az eredményjelzőn. A nazionalelf teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe!

Címkék: vb németország argentína maradona negyeddöntő

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr612128458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vuvu Béla 2010.07.04. 18:21:00

Hiába, a rózsafüzér-morzsolás és showman-kedés önmagában kevés a világbajnoki címhez. Beszélik, hogy nem árt némi edzői tudás sem...

HeszBolah 2010.07.04. 19:14:57

Akkor is imádom a csávót, a legnagyobb sómen, kár hogy gólra játsszák ezt a játékot...
süti beállítások módosítása