Raymond Domench feltette a koronát eddigi teljesítményére. 0–2-nél, Gourcuff kiállítása után sem mert bevállalni egy taktikai változtatást, Cissé helyére küldte Henry-t. Minimális kockázatot sem akart vállalni, pedig már régen, a meccs előtt mindegy volt. Ráadásul sportszerűtlen módon még csak kezet sem fogott az ellenfél edzőjével. Mintha még neki állna feljebb!

Dicstelenül esett ki a francia válogatott, annak ellenére hogy tíz emberrel csak tudtak egy gólt lőni. Persze ez alig kozmetikázza az amúgy szörnyű statisztikát. Három meccs alatt összesen egy szerzett pont, négy kapott és egy rúgott gól.

Maximálisan egyetértek Gundel Takács Gáborral, miszerint Henry soha többet nem akar emlékezni az utolsó vb meccsére. Ami biztos, hogy Laurent Blanc úgy kell a kékeknek, mint egy falat kenyér. Dél-afrikai oldalon semmit nem kell megmagyarázni. A bafana bafana négy ponttal lett harmadik, csak gratuláció jár nekik.

A másik mérkőzésen Uruguay játszott minimálisan jobban és nyert 1–0-ra, ezzel sikerült megszerezni a csoportelsőséget. Mexikó a vereség ellenére továbbjutott, azonban az első egyenes kieséses meccsükön 99%, hogy a Messi-Higuain-Tévez trióval támadó argentín válogatottal néznek farkasszemet.

 

   A Csoport
 
             
  1. Uruguay 3 2 1 4–0 +4  7  
  2. Mexikó 3 1 1 1 3–2 +1  4  
  3. Dél-Afrika 3 1 1 1 3–5 –2  4  
  4. Franciaország 3 1 2 1–4 –3  1  




 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr952101543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prorok 2010.06.25. 10:32:36

"A francia és az olasz csapat tagjai tegnapelőtt közösen meglátogattak egy fokvárosi árvaházat.
"Szívszorító volt látni a szomorú kis arcukat és a reménytelenséget"-nyilatkozta a 6 éves Dzsamal." :)

Esz Zsé 2010.06.25. 11:32:52

@Prorok: És Dzsamalnak mennyire igaza van... Kiesett az előző Vb mindkét döntőse, szerintem egy repülővel hagyták el Afrikát :)
süti beállítások módosítása