Miért? Miért nem küldték el ezt a szerencsétlent már a 2008-as gyalázatos Eb szereplés után? Miért hagyta otthon Nasrit és Benzemát és Vieirát? Miért nem állította be Henry-t, mikor már úgyis vittek a mexikóiak? Miért nem veszi észre, hogy teljesen alkalmatlan a szövetségi kapitányi posztra? 

Jónéhány miérttel kezdődő mondat kavarog még a fejemben, de nincs értelme leírni. Ilyen kiábrándító játék után a legvehemensebb szurkoló is ordibál a tévé előtt, hogy ezeket a szerencsétleneket.

De vajon tényleg szerencsétlenek? Az igaz, hogy nem lehet mindent az edzőre kenni, de most sem lehet? Szerintem de. A francia keret (hiányzók ide vagy oda) cseppet sem nevezhető gyengének. Mégis impotensen futballoztak mindkét meccsen, így már sokkal hízelgőbb a megszerzett 1 pont.

Egy normális edző aki bármelyik ország válogatottját irányítja, inkább pszichológus mint tréner, ezáltal képes fejben felpörgetni csapata tagjait a hosszú és fárasztó szezon után. Raymond Domenech nem képes erre. Nem tűnik fel neki, hogy közel 3 éve mindenki arról beszél, hogy alkalmatlan a feladatra és le kell mondania. De nem.

Kitart, marad és rombol. Közben már rég lerendezte a jövőjét és gondolatban már a tunéziai csapatot trenírozza. Ott persze nehéz lesz ekkorát bukni.

Na de hogy jót is írjak, örülök a vereségnek mert közröhej tárgyává tette magát (sajnos a csapatot is). Azonban annak örülök a legjobban, hogy ezek után végre tuti eltakarodik.

Viszlát kedves Raymond. Elfelejtheted a szerenádot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr12090271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HeszBolah 2010.06.18. 12:40:03

Nasrit otthon hagyni talán a legnagyobb hiba amit elkövethetett, de Benzema egész évben nem játszott, Vieira 170 éves, Henry-t ha már kivitte tényleg be lehetett volna tenni... én csak azt nem értem, hogy a franciák, hogy lehettek annyira ostobák 2008-ban, hogy ezt a Raymond gyereket nem négyelték fel...

Esz Zsé 2010.06.20. 23:12:49

@HeszBolah: Mennyire lehet rendben az a csapat, ahonnan hazazavarnak egy csatár, mert lek.rva anyázta az edzőt? Innen szép nyerni...Viva la France :)

Vuvu Béla 2010.07.04. 19:52:17

Állítólag Pirest 2006-ban azért nem vitte ki a vb-re, mert utóbbi skorpió jegyű, márpedig a kis Raymond nem kedveli a skorpiókat...Pletyka, de simán kinézem ebből az ürgéből.
süti beállítások módosítása