Taktikus és hektikus

 2011.03.15. 19:44

Mindkét jelzővel illethető a Bayern és az Inter, de továbbmegyek, még a Manchester United is. Ma este Bayern – Inter és Man.U. – Marseille nyolcaddöntőket rendeznek a BL-ben. A bajoroknál áll a bál manapság, az Internél viszont már kissé lenyugodtak a kedélyek amióta Benitez távozott. Vajon sikerül-e Leonardo csapatának az a bravúr, amit egyelőre csak az Ajax ’96-ban tudott megvalósítani, nevezetesen, hazai vereség után idegenben harcolja ki a továbbjutást.

 

 

Bayern – Inter: Bizony, bizony, rendkívül nehéz helyzetben vannak az „olaszok”! A bajnokságban stabilizálták formájukat, de a BL-ben nem villognak Leonardo szárnyai alatt sem! Az utolsó csoportmeccsen, a brémai 0-3-as zakót követően vette kabátját a spanyol, majd a „milanos” belátható időn belül csapatot épített. Ma már a második helyen tanyáznak a Serie A-ban. Ennél fogva is igen meglepő volt, hogy a bajorok kicsikarták a győzelmet a Guiseppe Meazza stadionban, még ha azt kvázi az utolsó pillanatban is tették csupán.

Átnyergelve a Bayern háza tájára, elég nagy kavarodás volt tapasztalható a vezetőség és Van Gaal agyi tekervényeiben, illetve a viszonyukban. Végül arra jutottak, hogy a holland távozik az év végén, bármi is lesz. Emlékeim szerint nemrég még hosszútávú terveket szőttek együtt. Persze a modern világban ez nem jelent semmit, tudhatnám már! A gond ezzel csak az, hogy a bajorok épp a hétvégén mészárolták le a Hamburgot, s bár a bajnoki cím elúszott, azért messze nem olyan tragikus a helyzet, hiszen a BL hely még meglehet. Emellett, ha netán megnyerik a BL-t, akkor vajon nem változik-e meg mégis csak a helyzet…? Én mindenesetre totál elbizonytalanodtam! A logika azt diktálja (jó ez a Transformeres szöveg), ha még van lehetőség egy nagy dobásra, akkor nem rúgom ki előre az edzőt, hisz csak magamból csinálok bohócot! Persze Hoeness és Rummenigge már régóta fején hordja a láthatatlan csörgősapkát, miközben megjátsszák a teljhatalmú Urakat!

Visszatérve a ma esti meccsre, az Intertől hiányzik Diego Milito, ami tovább gyarapítja a szütyőket Leo szeme alatt! A bajorokat emellett még fűti a tavalyi döntő elvesztése okozta elszántság, és az idei sorozatban nagyon fut a szekér. A logika azt diktálná…

Tipp: 2-3

Továbbjutó: Inter

Manchester U. – Marseille: Az első meccsen góltalansági fogadalmat tettek a csapatok. Az angolok azóta két rangadót vesztettek el simán a PL-ben, majd kiverték az ágyúsokat a kupából. A Marseille viszont amilyen rosszul kezdte a BL idényt, olyan imponáló magabiztossággal fejezte be a csoportkört. A bajnokságban sem megy nekik rosszul, hosszú veretlenségi sorozatukba csak a Lille piszkított bele.

A mérkőzést meghatározhatja, hogy a hazaiaknál a védelemből hiányzik a szép mosolyú Rio de Ferdinand, illetve Anderson. Mellettük Park és Hargreaves is pihenőn van. Az öreg skót viszont bizton állítható, hogy nem fukarkodik majd a meglepő húzásokkal - és itt nem a butykosra gondolok - ami vagy bejön vagy nem… A franciák makk vagy tök egészségesek, és azért a padon szintén egy fifikás fickó üldögél, nevezetesen Deschamps. A két csapat közti kapocs pedig Heinze, aki időnként ritka nagy paré, ha már a növényvilág jött szóba, viszont focizni (pontosabban fejelni) is jól tud. Ladies and Gentlemen, nem lesz ez könnyű!

Tipp: 1-1

Továbbjutó: Marseille :)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr252742375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Đ- · http://futballszubjektiv.blog.hu/ 2011.03.16. 10:27:28

ha a brescia elleni iksz, ami hajszálon múlt, h nem lett vereség, stabilitás?!...akkor max még egy körük van a bl-ben! kivéve ha a schalkét kapják...akko 50-50! ha nem, akko mindketten kiesnek! :P

Purga 2011.03.16. 10:56:25

@-Đ-: Az eredmények magukért beszélnek! :)
Nyernek, és ez a lényeg! Amúgy a játékuk hektikus!
Valahogy érezhető volt, hogy az Inter megmutatja, van élet Murinnyún túl is! :D
Kár, hogy nem tettem meg a 2-3-at...!
Kár, hogy nem is játszom...!
süti beállítások módosítása