Csatárkászting

 2011.01.14. 12:30

"Ha már elmúltál 18 éves, és a világ bármelyik (legyen az akármilyen hatodosztályú) futballklubjánál középtámadót játszol, ne tökölj, jelentkezz és játssz a Real Madridban!" Külölbelül ez is állhatna a Marca címlapján. Hisz a spanyol újságírók mindenkinél jobban értesültek, és már el is készítettek egy fasza kis fotómontázst a lehetséges érkezőkből!

A hispán sportmédia elvégzi a Real helyett a melót, és már gyorsan meg is találta azt a nyolc kiszemeltet, akiket beöltöztetne fehér mezbe. Kár, hogy a delikvensek fele ingyen se kellene Mourihonak, a többiek leigazolása meg lehetetlen. Haladjunk a kép sorrendjében:

1. Nelson Valdez, az egyik jó ötlet. A Hércules jelenlegi éke még csak 27 éves, így az esetleges érkezése után hosszabb távon is számolhatnak vele. BL és Bundesliga tapasztala akár még érdemessé is teszi, hogy gondoljanak ra, de szerintem Mourinho nem vele képzeli a következő fél szezont.

2. Luis Fabiano. Ő sem lenne rossz, csakhogy... a brazil válogatott és a Sevilla csatára már inkább kifelé megy a korból, és az utóbbi idei formája egyáltalán nem meggyőző. Arról már ne is beszéljünk, hogy az andalúz csapat vonakodva vállna meg egyik csillagától, pláne egy közvetlen rivális javára. Ha mégis, akkor tuti, hogy horribilis összegért!

3. Emanuel Adebayor. Őt nyomatja a legjobban a spanyol és az angol média is. Az exArsenalos a perifériára szorult Manchesterben, kb. négy csatár van előtte a sorban, így szerintem bőven belemenne a váltásba. Csapata is, Mancini örülne ha megszabadulna tőle, addig sem bomlasztja a csapategységet! De szerintem pont ez a tulajdonsága az, ami Josét elgondolkodtatja. Biztos kell ide még egy hisztigép? Ettől függetlenül bagóba sem kerülne és ha néhány gólt lőne, mindenki ujjongana majd! Hatalmas kérdőjel!

4. Miro Klose. Őt mindenki ismeri. Ő sem túl boldog Münchenben, mivel előtte is számos csatár van a rangsorban, így szívesen dobbantana, mert játszani akar a következő eb-n és ehhez folyamatos lehetőség kell. De szerintem nem a Madridban. Gólérzékenysége vitathatatlan, sebessége azonban már nem teszi lehetővé, hogy egy spanyol csapatban tündököljön. Persze ha jön, bőven benne van, hogy rámcáfol. Kíváncsi leszek!

5. Lisandro Lopez. Remek csatár, jól fejel, erős, gyors. Minden megvan benne ami kell egy Real Madrid kontraktushoz. De a Lyon soha nem fogja elengedni. Ez ilyen egyszerű!

6. Mario Gomez. Hát ezt nem tudom ki találta ki, de "Super Mario" érkezésének szerintem Barcelonában jobban örülnének, mint a fővárosban. Szakmai öngyilkosság lenne Valdanótól!

7. Teofanisz Gekasz. Na itt a másik. Csórikám kábé tényleg csak az elején lévő apróhirdetésre jelentkezett. Gratulálok az ötletgazdának! Nyilván nagy Frankfurt drukker!

8. Szalai Ádám. Ennek örülnénk a legjobban, de Ádám van annyira hidegfejű és okos, hogy ne dőljön be. Elmondta, hogy jól esik neki, amikor emlegetik a nevét, de még nem kereste meg senki. Ráadásul a Mainzban jól megy neki, nem biztos, hogy megérné a kiruccanás. "Olyan csatárt keresünk, aki a következő félévben segíthet, utána pedig visszatér csapatához" - ezt Valdano mondta. Épp emiatt nem szabad Szalainak visszatérni!

Természetesen, mint itt minden, ez is szubjektív, de kíváncsi vagyok, hogy szerintetek kit kellene igazolnia Mourinhonak? Egyáltalán kell, vagy elég lesz Benzema és az ifik? Rejtély...

Címkék: real madrid mourinho valdano klose gomes szalai ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr682583154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gallas 2011.01.14. 15:06:50

Király a blog, csak így tovább. Egy ideje olvasó vagyok, de ezidáig nem bátorkodtam írni.:)
Amúgy meg Klose, vagy Adebayor(kölcsönbe) megfelelő választás lehet. A többi vagy nem Real szintű, vagy csak fél évre felesleges pénzkidobás lenne.

Esz Zsé 2011.01.14. 19:39:24

@Gallas: Első körben üdv! Nyugodtan bármikor bármihez szólj hozzá...ezért szubjektív :D igaz, hogy ők ütik meg azt a bizonyos szintet, de Adebayor néha többet árt, mint használ...Klose meg nem tudom mennyire lenne megoldás, nincs már fénykorában, és egy éve nincs a kezdőben...Lisandro jó lenne, de mint mondtam, soha nem engedi el a Lyon...

Gallas 2011.01.14. 20:03:59

@Esz Zsé: Lisandro remek választás lenne, de drága, vmint az érkezése előrevetítené Karim nyári távozását. Ami szvsz amúgy is bekövetkezik.Llorente nyári érkezését én már elkönyveltem, no meg ezért is csak fél évre keresnek megoldást. Klose kiegészítőnek jó lehet,de Ade kölcsönbe jobb megoldás nálam, bár képes lehet lerombolni a meghitt hangulatot az öltözőben, ha olyan kedve van.

Esz Zsé 2011.01.14. 21:08:51

@Gallas: legjobban akkor járnak, ha Llorente már télen érkezik... és egyetértek Adebayornál, ha játszani akar megéri, ha pofázni akkor maradhat a seggén!
süti beállítások módosítása