A mundiál magyarjai

 2010.07.05. 21:16

Bár a magyar labdarúgó válogatott újfent nem jutott ki, mint ahogy a mi életünkben talán nem is fog, azért némi magyar apropója a 2010-es világbajnokságnak is van. Alábbiakban a torna magyar, illetve magyar származású résztvevőit mutatjuk be.

Erős Gábor, Kassai Viktor, Vámos Tibor

A bíráskodást rengeteg kritika érte a vb-n, ami nem is csoda a számolatlan kapitális bakit tekintve. A magyar bírói hármas ez alól kivétel, a rájuk bízott meccseket gyakorlatilag hiba nélkül lehozták. A legtöbb sporival ellentétben Kassai megtalálja a közös hangot a játékosokkal, akik ítéleteit általában reklamálás nélkül elfogadják. Két segítője sem díszként van a pálya szélén, rendre jól lengetnek - ami ugye sok kollégáról nem mondható el. A kíváló teljesítmény jutalmaként ők vezetik a szerdai spanyol-német elődöntőt, ahol reméljük megőrzik jó formájukat.

Saláta Kornél

Saláta játékát látva kicsit szomorúan konstatáltam, hogy simán beférne a magyar nemzeti tizenegybe, Juhász Rolanddal igen masszív védőpárost alkothatnának.

Szomorúságom oka, hogy saját bevallása szerint elfogadta volna a magyar meghívót, ha lett volna. De nem volt, minek is, hisz dúskálunk a jó játékosokban. A Slovan Bratislava huszonöt éves védője a szlovák válogatott tagjaként utazott ki a vb-re, és a Paraguay elleni csoportmeccsen lehetőséget is kapott. Bár a találkozón az európai csapat igen gyenge teljesítményt nyújtva 2-0-ra kikapott, Saláta nem vallott szégyent - már csak azt kell megtanulnia, hogy ha túl magasra emelt lábbal vár egy lapos passzt, akkor a labda elgurul a talpa alatt.

 Tim Howard

Sir Alex szívhatja a fogát, hogy annak idején elengedte az anyai ágon magyar származású amerikai hálóőrt. 

A Tourette-szindrómában szenvedő Howard a vb egyik legjobb kapusteljesítményét nyújtotta, különösen az angolok elleni meccsen remekelt, és komoly szerepe volt abban, hogy az Egyesült Államok a legjobb 16-ig menetelt.

 

A cikk itt ér véget. Tíz millió magyarból  4,5 jutott ki a vb-re. A helyzet nem valami jó, de lehetne rosszabb is. Ha például a magyar válogatott első csoportmeccsén kapna egy hatost, mint 86-ban...

 

 

Címkék: saláta vb howard kassai

A bejegyzés trackback címe:

https://futballszubjektiv.blog.hu/api/trackback/id/tr32131834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bosznia-Hercegovináról és fociról 2010.07.06. 01:24:26

Van egy kis tartás benned, amikor Bosznia-Hercegovinában bemész egy kocsmába. Nem tudod, hogy akik ott vannak, melyik nemzetiséghez tartoznak. Mert nem mindegy ugye, hogy boszniai szerbek, vagy bosnyákok előtt iszod betegre magadat, pláne lánnyal. De e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2010.07.06. 03:02:01

Salátánál nem igazán jött át, hogy akkor most jó vagy rossz játékosnak tartod. Mert egyszer a magyar válogatott követeled Juhász Roli mellé, aztán meg jön ez a "már csak azt kell megtanulnia, hogy ha túl magasra emelt lábbal vár egy lapos passzt, akkor a labda elgurul a talpa alatt"... :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.07.06. 04:32:02

en szeretem a focit
de nem tudom moert kene boldognak lennem johy van ey jo magyar biro"

adna az eg hogy kapjunk ujra egy hatost az elso meccsen
/raadasul canada legyozese utan megeselyunk is volt
a bolgarok golkulonbseggel voltak jobbak
de hol van az a nyar
en a valogatottnak drukkolok nem a bironak

maydayray 2010.07.06. 08:00:26

a német hírportálok meg sem említik, hogy magyar bíró vezet... mi meg ettől kapunk erekciót?? nagyon mutatja a foci térképén elfoglalt hangyaszarnyi helyünket...

Lucidum intervallum 2010.07.06. 09:04:52

ne jussunk ki, mert rontanánk az aranycsapat statisztikáit... nemrég néztem, h a németek és a brazilok mellett több helyen még elsők vagyunk (50-es évek)... :)

HeszBolah 2010.07.06. 09:39:51

Én a Hávárdra vagyok a legbüszkébb, lerí róla, hogy szabolcsi a csákó...

"azta" 2010.07.06. 09:51:17

az én fiam most egy éves - olyan szépen rúgja a strandlabdát, hogy én tőle várom a nagy eredményeket! mondjuk egy gól a döntőben!

Tibike15 2010.07.06. 09:59:56

A 86-os csapat nagyon jó volt és nagyon szép sikereik voltak. Igaz a vb-n nem ment jól, de nagyon sok szurkoló visszasírja azt a válogatottat.
Hülyeség netovábbja volt szétrobbantani azt a válogatottat, csak azért meg a vb-n nem voltak sikeresek.
Lássuk be, ha nem játszanak olyan jól azelőtt, akkor nem lett volna ekkora balhé a 6:0-ból, de nem tudom mit értek el azok a barmok, akik akkor azt a csapatot szétrobbantották mondván, hogy milyen gyalázatosan teljesítettek.
Azóta esélyünk sincs továbbjutni, már az is szép dolog, ha 2-3 körig még megmarad a matematikai esély a továbbjutásra és esetleg kis szerencsével nem csoportutolsónak zárjuk a kvalifikációt

"azta" 2010.07.06. 10:07:28

@Tibike15:
szerintem meg a mindenkori magyar válogatott pont olyan jó, mint az akkori válogatott, csak közben a világ futballja elballagott mellettünk. amíg meg itt belső harcok, pénzmosodák, egyéni érdekek határozták meg a futballéletet, addig a világ másik fele üzletet, ill. még nagyobb üzletet csinált belőle. most lehet kapaszkodni...
szerintem.

munkamacskák gazdija 2010.07.06. 10:11:27

Hogy a birón mi múlik azt most sokszor láttuk. Nem is értem, amikor lassitva megmutatták a jelenetet és a játék is leállt percekre, miért nem ment ki a partjelzőhöz "tanácskozni", majd visszavon, helyesen itél. Az a félméteres gól meg hab a tortán. Ott a fülén a rádió ilyenkor súghatnának neki. Meg sem kell állitani a játékot, csak annyi "bent volt, les volt, kezezett, fehér felrúgta" stb. A birónak ez egy plusz valós információ, hiszen helyesen szeretne itélni.

munkamacskák gazdija 2010.07.06. 10:14:59

Ostobaság, hogy eredményes birói karrier csúcsaként kikerül valaki a vb-re, majd egyetlen elnézett másodperc és mehet a járási meccsekre.
Plusz évtizedekig egyőtt emlegetik a kommentátorok a nevét a jogtalan itélettel.

Vuvu Béla 2010.07.06. 10:24:48

@szbszig: Salátát jó játékosnak tartom, csak az említett hibát negyed órán belül kétszer követte el, ha jól emlékszem. Ez persze valószínű az idegességnek tudható be. De melyikünk lába nem remegne kicsit ötödik válogatottságunkon egy vb csoportmeccsen?

VIKUNYA 2010.07.06. 11:33:08

ha ilyen tág a merítés, akkor 15 millióból 4.5

Vuvu Béla 2010.07.06. 12:11:44

@VIKUNYA: Jogos. A 10 millióból csak 3, de gondoltam javítom kicsit a statisztikát :)

Vuvu Béla 2010.07.06. 12:26:34

@Tibike15: A 86-os válogatott állítólag tényleg jó volt (én nem láthattam). Hogy miért szerepeltek le mégis, az megér egy külön kis boncolgatást is egyszer.
Egyébként én is örülnék, ha valaha kijutnánk - adja Isten, hogy ne kapjunk akkora pofont, mint a 6-0...
süti beállítások módosítása